Atat de tanar si totusi corporatist

Am mai scris despre joburile dinainte de primul si singurul interviu pe care l-am dat. Atunci era simplu. Stiam ca lucrez pentru o luna si o faceam doar pentru a avea bani sa-mi cumpar biblia de C sau ca sa-mi pot cumpara 3 perechi de blugi. Puteam oricand sa renunt la a astepta oamenii sa moara si sa ma multumesc cu documentatia pe care o aveam deja sau sa ma multumesc cu doar doua perechi. Nu m-am gandit niciodata ca as putea ajunge la un moment dat sa am propriul meu lant de magazine de pompe funebre sau sa fac o cariera in a face dale de beton.

De ce acum e mai complicat? Inginer sunt. Tanar inca mai sunt. De ce daca tot sar pe “It’s my life” si salivez gandidu-ma la doi ani in Australia sau, de ce nu, la un an petrecut in Thailanda nu fac nimic? O sa ajung inevitabil ca la 25 de ani sa platesc rate pentru un apartament cu 2 camere si sa ma gandesc daca voi merge totusi 2 saptamani sa fac poze la canguri (nu, nu o voi face nici atunci). Ok, o sa fiu inconjurat de oameni dragi mie, o sa fac ce-mi place si o sa beau Timisoreana. O sa fiu fericit stiind ca la 23 in loc sa plec, pur si simplu, fara sa conteze unde, am preferat sa-mi continui cariera promitatoare de tanar corporatist?

Cea mai mare “problema” e ca nu am motive sa plec. Singurul ar fi sa scap de o monotonie care sincer pe mine nu ma deranjeaza. Regret putin ca nu am probleme financiare sau ca nu ma plang de colegii mei corporatisti sau ca nu mi se pare ca-mi irosesc neuronii… (da, stiu! Am fost “brain whashed” de corporatie). Daca acum 3 ani mi se pareau putin ciudati oamenii cu care imparteam liftul in incercarea mea de a ajunge pana la 9 acum nu sunt decat niste oameni care poarta costum de luni pana joi si blugi vinerea. Nu m-ar surprinde sa-i vad la Argentin sau orice alta bodega. Nu-i asa, pana si corporatistii sunt oameni.

4 thoughts on “Atat de tanar si totusi corporatist

  1. Spune-mi ca glumesti cand spui ca o existenta cu papion de luni pana joi si blugi vinerea ti se pare ok.

    White picket fence & everything nu cred ca ar trebui inlocuite cu 2 camere nenorocite intr-un bloc gri ca toate celelalte…

    Ma rog, just my $.02, poate is eu mai nemultumit din fire.

    P.S. Doar unii corporatisti se mai joaca si de-a oamenii care sug o timisoreana la argentin 😉

    ai grija de tine, bafta si bulan exagerat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *