Scrum si Biscuitele

Probabil ca multi dintre voi stiu ce este Scrum-ul. Pentru ceilalti, mai jos e un mic fragment dintr-o carte de Scrum (Scrum este o metodologie de dezvoltare de tip “agile”)

Agile development is focused on delivering maximum business value in the shortest possible time. It is well known that over half the requirements on a typical software project change during development and about half the features in delivered software are never used by customers.Adaptive planning and self-organizing teams are used to embrace changing requirements and avoid building features with low return on investment. The result is faster delivery, better quality, higher user satisfaction, and a more creative and enjoyable working environment for developers.

Nu stiu cati dintre voi stiu de un joc numit “biscuitele”, de care am auzit acum ceva timp si pe care “din pacate” nu l-am jucat niciodata. Regulile sunt destul de simple. Mai multi tipi se pun in jurul unui biscuite si ejaculeaza pe el. Ultimul care ejaculeaza mananca biscuitele.

Care e legatura cu Scrum-ul? Aproape nici una, poate doar faptul ca ambele sunt “jucate” de oameni si in general oamenilor nu le place sa manance “biscuitele”. Traim intr-o lume in care ii apreciem pe cei care reusesc sa tina cat mai mult o erectie si nu pe cei care ejaculeaza repede dar la gandul ca vor trebui sa manance biscuitele toti cei “implicati” isi calca pe “orgoliu” si termina cat pot mai repede spunandu-si ca tura viitoare isi vor respecta promisiunea pe care si-au facut-o in clasa a 6-a si vor incerca sa ejaculeze cat mai tarziu. Guess what? Tura viitoare pus in fata “biscuitului” va face la fel.

Vroiam sa inchei aici dar ma tem ca nu ati inteles analogia.

Esti pe final de Sprint. Ai de ales intre a atinge Sprint Goal-ul si a urma standardele pe care ti le-ai “impus” atunci cand faci un feature. Ce faci? “Mananci biscuitele” sau “termii la timp”?

Intrebarea care se pune acum este daca sa folosesc analogia asta si atunci cand imi prezint lucrarea de diploma?

One thought on “Scrum si Biscuitele

  1. Cel mai bun text despre ejaculare colectiva de la “Delirul” (editia necenzurata) lui Marin Preda incoace 🙂 Il poti folosi ca predecesor, in argumentatie, in a explica o traditie veche a romanilor, poate la fel de veche ca Miorita 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *