15 Septembie

15 Septembrie… probabil ca toti v-ati dat seama deja despre ce o sa scriu asa ca nu va voi face nici o surpriza. Yep… prima zi de scoala:) Inca mai ma intreaba batranele din autobuz cand le dau locul daca m-am pregatit pentru inceputul scolii… le zic ca nu e cazul si inchei conversatia.
Acum…  nu foarte multi ani, adica 14, m-am trezit de la ora 7 (festivitatea incepea la 9 sau chiar 10) si am mers sa o trag pe mama de mana ca sa mergem la scoala. Intrebarea ei era fireasca tinand cont ca aveam inca 6 ani: “Sigur nu vrei sa mai stai un an??” Raspunsul meu a fost foarte promt si eram pregatit sa-l sustin cu multe lacrimi daca era nevoie. Asa ca m-am imbracat cu uniforma si mi-am luat ghiozdanul in spate(care intre noi fie vorba era putin cam mare pentru mine, defapt orice ghiozdan ar fi fost mare) si am mers mandru pana la Scoala Generala Numarul 2.
Of… incepe sa sune ca la EuropaFM sau oricum o sa sune ca un cliseu dar totusi voi risca si o sa continui… Am avut norocul sa am o super invatatoare, Doamna Sauciuc, pentru care am un mare respect si acum. De fiecare data cand ne intalnim prin oras (asta se intampla destul de des intr-un oras atat de mic) ne oprim si vorbim despre ce mai fac, cum merge facultatea, ce mai fac ai mei si toate cele. Ca o mica paranteza, cand eram la generala mai mergeam sa le citesc povesti generatiei pe care o avea atunci. Si acum mai ma saluta pitici de atunci (acum 16-17 ani) cu Gheorghita. Da… cred ca despre asta nu vreau sa vorbesc ca si acum mai am mici sechele :). Sa revenim la prima zi. Pe banca, prima ca eram cel mai mic, am gasit un poster cu ratoiul Donald, niste caiete, carti si un penar plin de rechizite.

Au trecut anii si intre timp… tot asteptam prima zi de scoala dar cred ca motivatia s-a schimbat. Daca la inceput poate exista putina sete de cunoastere (aveam 6 ani 🙂 ) dar apoi mai mult era sa scapi de vacanta. Problema a ramas la inceputul de Liceu. Am o mica problema cu numele… Cand ma prezint colegilor e ok, Gelu (la liceu am scapat definitiv de “Gheorghita”), dar era problema cum sa ma strige profii… Gheorghe… Hm… Asa ca s-a ajuns ca fiecare sa ma strige cum vrea: Ghita, Ghitan, George (doar unul) si Gelu.

Acum astept 1 Octombrie ca sa ma mut in regie.  Inceput de facultate? O sa fie mai greu cu serviciul… Dar orice inceput e bun ca un inceput.

3 thoughts on “15 Septembie

  1. Ce coincidenta! Scoala la care am fost eu se chema tot nr. 2. Si chestia cu Ratoiul Donald cred ca e general valabila. Eu am primit o insigna cu un ratoi, pe care trebuie s-o tin in piept, ca doar eram boboc, nu? 😀

  2. Imi place! …iti marturisesc ca am folosit acest text la clasa. Le predau elevilor mei TEXTUL MEMORIALISTIC, tema scoala. Am cautat pe net tot felul de idei, de texte care sa ma ajute…al tau a fost perfect. S/ar putea sa primesti vizite pe blog! Elevii te/au intrebat deja…
    Cu prietenie,
    Bogdan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *