Alter Ego

Tema suna cam așa:“Luaţi omul care vă este cel mai nesuferit, persoana care v-a făcut cel mai mult rău din viaţa voastră şi faceţi-l personaj într-un text.” Cam asta a ieșit.

Stătea lângă mine când și-a aprins o nouă țigară. Eu tușeam încontinuu de la pneumonia cu care mă luptăm de câteva zile iar el nici măcar nu s-a ridicat să deschidă ușa de la balcon. Înțelegeam prin ce trece, sau cel puțin încercam, așa că nu i-am zis nimic și m-am dus eu să las să intre niște aer rece dar curat. Nici nu m-am așezat bine înapoi pe scaun când a început să-mi repete rahaturile prin care a mai trecut. Sincer nu mai eram atât de sigur dacă mi le spune mie sau vrea pur și simplu să fie spuse:

– Ea nu mă intelge. Nimeni nu o face. Nici măcar tu. Voi toți credeți că am de ales, că aleg să le fac să se îndrăgostească de mine ca apoi să le înșel cu o tipă oarecare agățată într-un club. Pe bune, tu ce ai face? Tu, ăsta care o aștepți pe “The one” să te ia de mână și să vă plimbați fericiți printr-un hypermarket? Ai fi la fel ca mine dacă ai avea ocazia. Crezi că eu nu am încercat să nu mai rănesc? Am încercat! Și e greu, e a dracului de greu să spun nu unei sticle de vin sau unei puștoaice de 18 ani care nu vrea decât să mi-o sugă într-o baie infectă dintr-un club dubios. Nu suntem la fel așa că nu mă mai privi mimând cu ironie compasiune și du-te dracului dacă te deranjează fumul sau crezi că o iau pe câmpii.

Aș fi vrut să plec dar mi-era frică să îl las singur. Dimineață trebuia să mă trezesc pe la 6 să alerg 25 de kilometri înainte de muncă, dar știam că dacă plec va face o altă prostie specifică lui. Deja mă plictisise ultima lui dramă sentimentală, dar mai bine stăteam în casă cu el decât să fiu nevoit să-l urmez într-un beci unde avea tendința să mă ia ca să nu rămână singur cu berea și cu dansul.

– Să știi că nici măcar nu îmi plăcea de ele, a continuat el după o scurtă pauză. Știi doar că nu vroiam decât să dansez la concertul unei trupe care îți place și ție. Apropo, e și vina ta. M-ai lăsat singur după nici jumătate de oră. Credeam că îți plac și ție Elefanții Bizari.

– Știi că îmi plac, dar se făcuse deja târziu. Oricum nu poți da vina pe mine pentru o decizie pe care o iei tu.

– Ți-am mai zis că nu a fost vorba de nicio decizie. S-a întâmplat pur și simplu. Asta nu înțelegeți. Pentru voi e simplu; pentru mine nu e. În fine, eu eram acolo și dansam liniștit când o puștoaică a venit și a început să danseze lângă. Ce trebuia să fac? Să mă mut? Știi și tu cât era de plin. Inevitabil m-am ciocnit de ea într-un pogo și așa am făcut cunoștință. Știam că Patricia mă așteaptă acasă cu pietre la rinichi, dar nu puteam să nu-i zic nimic. Nu-s de la țară, măcar numele celui care a călcat-o să-l știe. Și de-acolo au fost firești berile din club și vinul de la ea. Recunoaște, nici tu nu ai fi putut să zici nu. Ce dracu, ai pulă sau ce? Nu poți să dai înapoi dacă ea nu refuză o bere, un vin sau o muie.

Sincer, aș fi putut spune nu. Îmi place să cred asta. Nu am fost pus în situația lui, dar eu caut altceva. Eu sunt omul care așteaptă fluturași și respect. Pentru mine nu e vorba de o listă cât mai mare sau de plăceri punctuale. Eu vreau să iubesc sincer și până la capăt o singură femeie. Cu oameni ca el lângă mine e însă mai greu să ajung acolo.

– Și cam asta a fost. Inițial nu i-am spus Patriciei pentru că mai am și eu principii. Nu îmi place ca tipele care sunt într-o relație cu mine să sufere din cauza mea, dar ieri dimineață a fost deja prea mult până și pentru mine. Puștoaica îmi făcea ceai și îmi zâmbea deși cu câteva ore înainte intrase peste mine și sorsa în dormitorul ei. Da, în pula mea: a deschis ușă de la dormitorul ei și eu o futeam pe sorsa, bine, încă nu incepusesem efectiv, și ghici ce am făcut? M-am uitat la privirea ei șocată și am dat din umeri. Nu vedea că ne deranjează? Eram amândoi dezbrăcați și ne mângâiam, ce vroia să fac? Să mă opresc și să-mi cer scuze? De-abia îmi începusem erecția și sorsa chiar era bună așa că am continuat după ce a închis ușă. Din nu știu ce motive, sigur ai și tu o parte de vina, sexul a fost destul de penibil iar dimineață mi-a fost destul de greu să o privesc în ochi.

Și da, în acea zi el fuma iar eu mă gândeam la o nouă tipă cu care să fac cumpărături pentru că Patricia s-a despărțit de noi după ce a aflat ce a făcut.

2 thoughts on “Alter Ego

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *