Nagarkot

Acum stau la lumina unor lumanari in Nagarkot. Numele Hotelului e ” The end of the Universe”. Am facut doua ore cu autobuzul sa ajung aici desi e la doar 35 de kilometrii de Kathmandu. Drumul in sine e o poveste de sine statatoare. Jumatate din drum am mers pe un drum cu o singura banda (pentru ambele sensuri) si serpuieste in jurul unor dealuri. Inainte de fiecare curba soferii trebuie sa claxoneze ca sa-si anunte prezenta. Un sfert prinn camp. Nu exagerez. Un drum ca cele intre ogoarele din Berchisesti. Satul e aflat intr-o zona de dealuri (2200 de metrii) si se lauda cu o priveliste foarte faina asupra Hymalaiei. Din pacate eu am ajuns in afara sezonului turistic asa ca muntii se ascund in spatele cetii. Sper ca macar dimineata sa am parte de privelistea pe care o cautam.

Chiar daca nu o sa se intample asta oricum ma bucur ca am ajuns aici. Dupa nebunia din Thamel chiar aveam nevoie de asa ceva. Dupa aproape doua luni mi-e frig daca ies afara in tricou. Chiar daca nu se vad muntii privelistea e oricum spectaculoasa. Mai mult decat atat, e atat de placut sa vezi oamenii muncindu-si ogoarele. Aici natura a fost transformata de om. Dealurile sunt terasate pentru a permite cultivarea de grau sau de cartofi.

Acum cateva ore stateam cu o bere Everest langa mine pe coama unui deal cand trei pusti au inceput sa alerge spre mine. Parintii lor praseau putin mai jos. Initial am fost putin dezamagit cand dupa ce m-au intrebat diverse lucruri mi-au cerut 20 de rupee dar dupa ce le-am 70 (3 lei) au inceput sa urle de fericire. Cred ca e prima oara cand am oferit bani “cersetorilor” dar dupa reactie, si felul in care s-au comportat, ei nu erau cu siguranta “profesionisti”.? Din pacate, din nou, pozele pe care o sa le postez nu spun decat atat de putin din poveste.

Se pare ca o sa avem parte de curent deabia dupa ora 11:30. Speram sa am parte de un dus dar o sa aman pana maine dupa ce ma intorc de la “Sunrise tour”. A treia zi in care ma trezesc inainte de 6 (de data asta 4:45). Azi dimineata am facut asta pentru a vedea Everestul. Nu pot sa spun ca a fost incredibil dar cred ca ar fi fost inaccceptabil sa vin in Nepal si sa nu-l vad. Din nou, sper ca rasaritul de maine dimineata sa compenseze rasaritul din Vama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *