Sunt un porc insensibil

Stiu. Sunt un porc insensibil. Nu pot sa empatizez cu suferintele altora, mai ales cand vine vorba de relatii. Ok, daca e vorba de altceva, sa zicem ca cineva a fost concediat sau i-a murit papagalul atunci inteleg frustrarile si sentimentul de singuratate dar cand vine vorba de fericirea sau nefericirea unora atunci cand se raporteaza la cineva drag… Acum cativa ani primeam adesea ca exemplu de relatie care merge un cuplu foarte fericit. Raspunsul meu: “Relax, se vor despartii!”. S-au despartit. Singurul lucru care mi-a trecut prin minte cand am aflat a fost “Stiam eu!” dar nu m-am gandit de loc la saraca fata care se vedea in alb la biserica. Nu cred ca as fi reactionat altfel nici daca eu eram nemernicul care spune “Stop”. Mi-as fi zis pur si simplu: “Stiam ca se va termina!”.

Acum cateva zile m-am intalnit cu o amica in 601 si mai mult din politete am intrebat-o ce-i mai face prietenul cu care e de 4 ani. Se pare ca erau de 4 ani. Raspunsul meu: “Sa-ti fie de bine! El de tine sau tu de el?”. Cica el… “Acum nu trebuie decat sa te intrebi daca puteati sa ajungeti la aceiasi “concluzie” dupa un an si sa nu asteptati 4 ani sa va dati seama ca nu aveti un viitor” (eu niciodata nu ma intreb asta).

Acum 2 zile eram in Pirhania si beam o Timisoreana. Asteptam sa terminam berile si sa mergem in camera sa ne facem planuri pentru Viena cand l-am auzit pe tipul din spate cum ii explica ei ca nu mai pot continua asa si… bullshit-uri de despartire. “Nu e vina ta, e vina mea!”, “Putem fi amici”, “Important e ca am gasit o persoana speciala!”, etc… Primul gand pe care l-am avut: “Buna alegere! Un loc public sa nu poata face scandal!” apoi regretam ca nu stateam pe cealalta parte sa pot vedea mai bine cum se desfasoara ostilitatile. Cred ca nu se mira nimeni ca in loc sa plec am mers sa-mi mai iau o bere. Eram chiar curios cum se termina povestea si mai ales daca o sa planga sau nu domnisoara. Nu le inteleg pe cele care plang de fata cu el. Ok, sunteti finte sensibile dar totusi, nu puteti sa va abtineti inca jumatate de ora pana ajungeti in camera si puteti sa luati in brate inimioara de plus primita de Valentine’s.

Odata intors cu berea situatia s-a schimbat la cealalta masa. Erau imbratisati si se sarutau. Oare mai era valabila despartirea? Era vorba de un ultim sarut patimas sau a uitat pur si simplu de ce a venit acolo si nu au mers la ea sa se uite la un film? Mi se pare foarte normal sa ti-o mai tragi cu fosta dupa ce v-ati despartit dar ce rost mai are sa va sarutati patimas? Acum cand scriu randurile astea mi-am adus aminte de un banc clasic. “Bula si cu Strula erau la inchisoare si pentru a evada trebuiau sa sare 100 de garduri. Dupa ce sar 40 Bula il intreaba pe colegul de celula: “Mai poti?” “Mai pot!”. Dupa inca 30: “Mai poti?” “Mai pot!”. Dupa 90 de garduri sarite: “Mai poti?” “Mai pot!”. Dupa 99 de garduri: “Mai poti?” “Nu mai pot! Hai inapoi!”

Daca tot am inceput sa vorbesc despre despartiri ma simt obligat sa fac o confesiune: cand e vorba de propriile despartiri sunt un mic las. Prefer varianta “safe” in care ea se desparte de mine ca asa n-o sa am probleme cu constiinta. E mult mai usor sa dai vina pe ea decat sa incepi sa regreti ca te-ai despartit de persoana cu care acum ai vrea sa-ti petreci “the rest of your life”.

9 thoughts on “Sunt un porc insensibil

  1. Toti suntem porci insensibili. Dar creeaza trafic sa o spui.. oamenii de-abia asteapta sa point a finger.. sau sa compatimeasca. So, life`s still a bitch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *