Nu exista sfarsit

Am stat azi dimineata pana la 4 sa vad finalul primului sezon din Californication. S-a terminat cu o poza de familie. Tatal, mama si copilu intr-un Porsche. Frumos, dar dupa? Inevitabil se vor opri sa puna benzina, sa-si cumpere hamburgeri, sa-l sune pe tipul ramas la altar…

In "real life" nu exista sfarsit. Exista momente mai dramatice decat in filme, mai amuzante, mai inspaimantatoare, mai tragice, mai romantice dar nu exista final. Nu exista globul de sticla care sa delimiteze "the romantic scene" de restul lumii murdare, nu poti sa dai "print screen" si sa pastrezi momentul si sa dai eventual un "restore".

O poveste de dragoste nu se termina cand cei doi se casatoresc sau cand cei doi se despart. Nu exista, nu are cum sa existe "The End". Povestea continua chiar daca separat pentru amandoi.

Un razboi nu se termina odata cu semnarea acordului de pace. Fiecare soldat va continua povestea razboilului, fiecare nepot va avea viziunea lui si fiecare glont tras va fi gasit de alta panza de gater.

5 thoughts on “Nu exista sfarsit

 1. exact asta ma gandeam si eu acum ceva timp. ca in viata singurul final adevarat e moartea si asta doar pentru cel care moare si poate nici macar asta. ceea ce e ciudat. tot restul sunt fragmente, etape delimitate artificial in functie de circumtante.
  oricum, urmeaza sezonul 2 din californacation ;).

 2. apropo de filme, un schimb de replici in Grey’s Anatomy:
  Dr. Ellis Grey: You grew up.
  Dr. Meredith Grey: I did.
  Dr. Ellis Grey: Hmm. It’s a shame. It’s awful being a grown-up. But the carousel never stops turning. You can’t get off.

 3. Cata dreptate ai!…

  Cat despre Californication – eu am inceput sa ma uit la primul episod intr-o dupa-masa si finalul l-am vazut pe la 5-6 dimineata 🙂 Chiar nu m-am putut opri.

 4. eu unul m-am putut opri din vizionat. bine ca n-ai divulgat mai mult din serial, ca as fi zis ca trebuia spoiler alert. mie mi-a fost clar de cand am vazut inceputul ca ti-ar placea serialul asta 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *