Fyck Friends

(mi se pare doar mie amuzant ca “Fuck” e considerat ca fiind spell-uit gresit de Windows Live Writer si mi se propune sa folosesc in schimb Suck? Deci… Fuck Friends si nu Suck Friends)
La prima vedere lucrurile par foarte simple: doi “fuck friends” se vad, se bucura de sex si isi vad de treaba: sex without commitment. Suna atat de bine incat este evident pentru toata lumea ca nu e atat de usor sa ajungi in punctul in care sa o suni si sa-i spui: “Salut. Am o pauza de 3 ore intre doua sedinte si sunt destul de stresant. Ne putem vedea pentru una scurta?”. In cele mai fericite cazuri lucrurile se rezuma la “Hei. Ce zici, vii sa bem o cafea?”. Chiar si acolo e destul de greu de ajuns.

Cum ajungi intr-o astfel de “relatie” cu cineva? Unii, care sunt foarte increzatori pe capacitatile lor de cuceritori, adopta un stil foarte direct de “racolare” bazat pe calitatile lor de oratori si pur si simplu fluiera dupa domnisoare prin metrou / autobuz / parcuri / magazine: “Auzi Fa, hai sa ne-o tragem. Te asteapta 25 de cm de salam la mine in blugi”. Nu se cunosc date statistice despre procentul de reusita a acestui fel de abordare asa ca muritorii de rand trebuie sa se multumeasca cu abordari diferite si mai putin directe.

Cea mai importanta sursa de “relatii carnale” a constituit-o din totdeauna fostii prieteni. Explicatia e evidenta: atunci cand sexul e singurul element care mai tine o relatie in picioare cea mai inteleapta decizie e sa se ia partea buna a relatiei, care mai merge, si sa se renunte la elementele care “nu tin pasul”. E ca si cum ai curata primavara un copac de toate crengile uscate si le-ai lasa pe cele sanatoase sa respire si intre timp ai planta eventual un alt copac. Partea proasta? E posibil ca amandoi sa vada partidele de dupa ca un “exercitiu fizic” si sa le aduca aminte si de partile mai… “romantice” ale relatiei. Din acest motiv trebuie avut grija ca si tu si el/ea sa fiti pe aceiasi “lungime de metri”.

Daca mai sus am prezentat cea mai frecventa “sursa” acum vreau sa vorbesc despre cea mai “safe”: necunoscutii. Vorbesc evident de inceput, de faptul ca prima oara cand ii intinzi mana ca sa te prezinti ii si oferi o invitatie in patul tau. Problema e ca lucrurile nu stau ca in cazul “racolarii directe” de care am vorbit ci e mult mai greu sa o aduci pentru prima oara sa-si puna picioarele pe umerii tai si in acelasi timp lucrurile sa fie bine intelese: nu o vei chema la film a doua zi si nici nu ai aprecia foarte mult daca te-ar suna doar sa-ti spuna ca are dureri menstruale (in astfel de momente nu poti decat sa te bucuri ca nu ai fost in cei 2-3% pentru care metodele contraceptive nu functioneaza). Daca placerea e doar de natura sexuala ne-am dori sa se rezume la atat dar din pacate daca nu ii dai bani trebuie sa o si saruti desi e atat de clara diferenta intre cele doua… Cred ca am patit cu totii in adolescenta sa vrem doar sa ne jucam cu sanii unei tipe dar pentru a face asta (in caz contrar ti se oprea mana) trebuia sa o saruti… cam asta e cazul si aici. Chiar daca discutati de la inceput despre “limitele” “relatiei” si ti se raspunde cu “Stai linistit, nu am fost nascuta ieri” ar trebui sa te astepti in orice moment ca intalnirile la “o cafea” sa se termine pentru ca vrea sa mearga la Teatru, si sa-ti spuna asta cand “cafeaua” va fi chiar cafea.

Best friend“. Sau cel putin “friends“. Cum se ajunge de la o relatie de amicitie la “fuck buddies”? Fie “din greseala” fie… cu premeditare. Primul pas e cel mai greu pentru ca un eventual refuz din partea celuilalt ar putea pune punct prieteniei. Din acest motiv se prefera ca primul sarut sa vina intr-o atmosfera incarcata cu aburi de alcool, nu datorita puterii sale de catalizator ci pentru ca dimneata sa poti spune daca e nevoie: “Sorry… era de la vin”. Daca nu e cazul atunci si mai bine, desi trebuie avut grija ca repetarea “accidentului” sa nu duca intr-un final la alterarea relatiei de prietenie (in majoritatea cazurilor mai devreme sau mai tarziu se va ajunge acolo).

Avantajul? Sexul e doar sex, nu mai inseamna si iesiri la film, in ceainarie, la suc sau iesiri l amunte.

Morala?

Nimic nu se compara cu linistea bratelor EI dimineata, mai ales daca, cu o seara inainte ai sarutat-o pe frunte in sala de teatru.

[UPDATE: Post inspirat de Seinfeld ]

3 thoughts on “Fyck Friends

  1. knd am citit “fyck friends” primul gand a fost la “fake friends”, acum ma gandesc k premediat sau nu vine de la “fuck friends” si totusi din tot ce trebuia sa se inteleaga/sau nu din postul asta, eu am ramas tot la fake friends.
    love ur writing.

  2. Mika, acum nici nu mai pot corecta titlul… n-ar trebui sa spun ca am gresit ca sa par si eu genial in felul meu 😛 🙂 Deci… Fake Friends! 🙂

    Si mersi, din nou! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *