Dimineata devreme…

Dimineata de azi m-a prins intr-un bar  foarte dragut si intim (Fly) si cu intrebari ciudate in minte… defapt nu atat intrebari cat…

Oare ce se intampla cu viata persoanelor care ne sunt dragi la un moment dat si care deodata dispar din viata noastra? Oare acum ce face Beatrice, “prietena” mea de la gradinita? Oare pe unde a aduso viata? Cred ca e in Iasi… de cand ne vedem in fiecare zi la gradinita si ne tineam locuri unul langa altul si ne scriam scrisorele de dragoste am vazut-o de cateva ori la biserica langa cor si mi se parea ingamfata, am dansat la banchet in clasa a 12-a si mi s-a parut si mai ingamfata… Acum oare ce face? Oare mai ma tine minte?

Acum 5 ani cand eram in clasa a 9-a am intalnit o tipa care era clasa a 12-a. Ea era din Bucuresti si ne-am vazut la un concurs de fizica din Iasi. O chema Ioana. Am stat cateva ore de vorba. Apoi… parca ne-am trimis vreo 2 mailuri si atat. Oare a facut si ea automatica? O fi acum anul 5? Poate ca acum e plecata in state… Multe se puteau intampla in 5 ani. Oare mai ma tine minte?

Acum 4 ani am ajuns la “Umbreluta” si eram fericit. Am rupt o bucata din marul salbatic ai carei impozanta era data de singuratea sa. Acum oare ce mai face? Nici nu m-am uitat la el ultima oara cand am fost acasa. Oare mai are toate crengile? Cate i-au cazut oare si cati au mai ajuns pana la el? Oare mai ma tine minte?

Acum o saptamana la bufetul de la BCU am vazut o doamna a carei fata mi se parea f f cunoscuta. Mi-au trebuit 20 de minute sa-mi dau seama cu cine seamana: cu o secretara de la o scoala din ghencea, langa care am stat 12 ore anul trecut, in timpul alegerilor locale. Daca eram repartizat la alta sectie fata doamnei de la bufet nu reprezenta nimic pt mine. Daca in dimineata zilei de 15 septembrie 1992 nu as fi plans sa merg la scoala cu un an mai repede viata mea ar fi continut alte persoane dragi si total alte amintiri. Oare cei pe care nu am avut ocazia sa ii cunosc mai ma tin minte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *