Insemnari

Prototipam relatii

Filed under: Din viata — Gelu January 21, 2010 @ 01:58

In ultimul timp am tot auzit vorbindu-se de prototipuri. Acum un an cred ca m-am lovit prima oara cu conceptul asta la munca. In principiu un prototip e un simulacru de aplicatie software care valideaza sau invalideaza solutia propusa pentru implementare. Mai multe detalii gasiti aici. Conceptul mi se parea de la inceput destul de familiar dar nu stiam de unde.

Am avut o perioada destul de lunga in care ma consideram un las daca nu incercam sa-mi demonstrez ca nu as fi in stare sa am o relatie cu tipa care ma atragea la un moment dat. E posibil sa nu inteleg nici macar eu ce am vrut sa spun. Mai incerc o data.

Ea in metrou. Eu in metrou in fata ei. Ea arata bine. Ea arata foarte bine. Eu arat ca un pustan de liceu lovit tarziu de pubertate. Ea ochi faini. Ea zambet misterios. Eu freza sauvage. Ea “girlfriend material”. Eu ma simteam cam dezbracat. Eu trebuie sa cobor la Unirii. Ea nu. Eu nu cobor. Daca as cobori m-as considera un las. Trebuie sa-mi arat ca materialul e gaurit si prea verde. Asa ca… asta e… prototipam o relatie. Trecem prin workflowurile principale, le validam/invalidam si dupa doua saptamani ne convingem daca merita sa investim timp intr-o implementare ca la carte.

Acum sper ca e mai clar :) Pare simplu si pertinent, nu? Numai ca oricat de geniala ar fi ideea in care crezi daca doua saptamani nu faci decat sa dai ping 127.0.0.1 –n 10 > temp.log pentru a simula un sleep de 10 secunde e posibil sa ajungi sa nu mai crezi nici tu in ea.

Uneori dupa cateva zeci de prototipuri iti dai totusi seama ca ai chef si de niste procese mai putin agile si daca nu iese asta e, macar te-ai simtit bine in lunile alea de zile care ti-au luat sa-ti dai seama ca solutia nu e fezabila.

7 Comments »

 1. Asa este, pentru ca de obicei, cu masinile nu e ca cu oamenii :) Si invers

  Comment by ciacob — January 21, 2010 @ 02:04

 2. Still, practice makes perfect.
  Ce ne-am face fara prototipuri?

  Comment by mika — January 21, 2010 @ 02:06

 3. @mika, am dezvolta intr-un ritm mai firesc…

  Comment by Gelu — January 21, 2010 @ 02:07

 4. final de sprint? :P

  Comment by miChou — January 21, 2010 @ 02:11

 5. mai..s-au dus vremurie in care o scoti la o prajitura..acum tre sa o duci la imax..mi-e teama ca nu mai avem firesc..sau cel putin firescul pe care il stiam noi :)

  Comment by mika — January 21, 2010 @ 02:14

 6. @miChou Doar o metafora transformata intr-o comparatie pentru a fi mai usor de inteles pentru mine cand o sa recitesc postul peste un an ;)

  Comment by Gelu — January 21, 2010 @ 02:16

 7. Duuude, ai uitat regula de aur: don’t mix business with pleasure! :P

  Comment by theheartcollector — January 21, 2010 @ 02:25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment