Fascinatia McDonald’s

Acum multi ani s-a auzit un mic zvon in micul targ al Humorului: s-a deschis un McDonald’s in metropola aflata la 36 km, Suceava. Nu prea stiam la cei 14 ani “cu ce se mananca” dar auzisem ca mancarea e foarte buna, servirea ireprosabila si mai ales ca au o baie “ca-n filme” cu aparate care iti usuca mainile… 8-> Il invidiam pe un coleg care invata in Suceava si care, fiind mai “avut” putea sa mearga odata la cateva zile si sa manance acolo un Happy Meal. Intr-un final dupa o Olimpiada de matematica am ajuns si eu sa comand un Big Mac. Nu cred ca aveam bani de mai mult. Nu cred ca m-am saturat dar conta foarte mult faptul in sine: ca am mancat la Mac.

Timpul a trecut si… venit in Bucuresti ca student sarac Mac-ul era in continuare un loc destul de scump de mers si intre timp tot “americanismul” din jurul lui a inceput sa ma lase rece. Am inceput sa prefer un alt fast-food , Spring Time, in special cel de la Universitate unde mergeam “cu ocazii speciale” sa mancam Pizza.

Acum… o data la 2 zile ajung sa manang in Plazza la pranz (fac rotatie cu macrea din Cora) si as vrea sa fiu mai aproape de cantina din regie sau sa am bucatarie unde sa-mi gatesc, sau sa… Azi insa in timp ce ma uitat peste meniurile de la Dapix (ultima zi de reducere 50%) am simtit nevoia sa bag in mine junk food asa ca din motive sentimentale am ales meniul Big Mac in defavoarea unui meniu crispy strips sau a unui hamburger de vita cu cartofi prajiti de la Spring.

Conluzia? Sa incercam sa mancam mai sanatos!

2 thoughts on “Fascinatia McDonald’s

  1. Ce am eu impotriva McDonald’s ?

    1.Nu ma satur niciodata cand mananc acolo si nu pricep de ce oamenii continua sa mearga acolo in conditiile in care platesc bani buni ca sa nu se sature.

    2. Mor cand vad copii de 2-3 ani practic tarandu-si parintii la McDonalds. Stim ce le ofera McDonalds-ul si cum ii atrage: meniuri speciale, jucarioare, clovni, spatii de joaca, petreceri, baloane. Dar permiteti-mi sa dau vina in totalitate pe inconstienta parintilor care refuza sa vada cat de nesanatoasa e hrana si atmosfera aceea pentru progeniturile lor. Cresc practic niste sclavi care ingurgiteaza chifle cu bucati de carne congelata si carora li se spala creierul cu jocuri tampite si zambete false.

    3. Desi nu am cine stie ce sensibilitate la mirosuri, cand trec pe langa gaurile de aerisire din care vine duhoarea McDonalds (noi chiar mancam produse care cand sunt gatite au un astfel de miros ?!), ma jur de fiecare data ca nu voi mai manca niciodata acolo. Sa nu credeti ca ma tin de cuvant…

    4. Ma enerveaza la culme naivitatea oamenilor care nu sunt in stare sa vada in spatele campaniilor care le arata cat de sanatos mananca la McDonalds tocmai ca sa ascunda realitatea evidenta (mancare nesanatoasa care duce la obezitate si boli mult mai grave etc). Oameni buni, mai deschideti si ochii, nu numai gurile ca sa bagati chifteaua cu carne congelata.

    Am postat pe blog un experiment care arata ce se intampla cu produsele de la Mc in timp (unele se descompun, insa cartofii prajiti raman ca-n prima zi chiar si dupa 2 luni!). Mai e si un filmuletz despre publicitatea subliminala (da, au facut si d-asta) si o reclama cu un copil care din leagan viseaza numai Mc. Trist…

    http://www.sheepses.ro/blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *