351

Dansam in club incercand sa ma bucur de concert si ma gandeam la postul pe care urma sa il scriu.. M-am gandit ca  e prea simplu asa ca am inceput sa numar din 13 in 13. Cand eream copil reuseam sa fac 3 lucruri de o data. Si am ajuns la 351. Numarul asta parea atat de prim incat mi-am dat seama ca am imbatranit. Nu mai eram in stare sa fac 3 lucruri in acelasi timp. Dar nu despre asta vroiam sa scriu.

Acum doua seri eram in taxiu. Era 3 dimineata si eram destul de ametit. Nu stiu de ce dar am inceput sa vorbesc cu taximetrist despre brichete. Da, despre brichete.

– Cand iti iei o bricheta noua trebuie mai intai sa o arunci pe cea veche. Daca nu faci asta risti sa te trezesti cu doua brichete in buzunar si exista mari sanse sa o arunci pe cea pe care tocmai ai cumparat-o si sa ramai cu cea veche. Si o sa ajungi sa nu poti sa-ti aprinzi tigara si sa nu fie nici un fumator in jurul tau. Asta trebuie sa faci. Sa arunci bricheta de prima oara cand vezi ca nu mai poti sa-ti aprinzi tigara cu ea.

– Cand eram de varsta ta brichetele se incarcau, nu se aruncau. Mergeai la un tip in piata, de obicei in scaun cu rotile, si o incarcai. Nu o aruncai pur si simplu. Dar asa e generatia noua. Prefera sa arunce un lucru si sa-l inlocuiasca cu unul nou in loc sa-l repare. Si va mai intrebati de unde a aparut criza sentimentala care a lovit lumea. Mai ales Wall Street-ul. De aici. Ca aruncati pur si simplu lucruri care nu au nevoie decat de putin gaz.

– Sa stiti ca nu arunc chiar toate brichetele. Am acasa cateva care nu imi mai aprind tigara dar pe care le-am pastrat doar pentru ca imi erau dragi. Asta nu inseama ca uneoori nu le maii pun din greseala in buzunar si desi mai merg de cateva ori de obicei ajung sa injur ca nu am cum sa-mi aprind tigara.

– Exact. Fie le incarci, fie le arunci si iti iei una noua. De geaba la pastrezi prin casa sperand ca la un moment dat se vor incarca de la sine.

– Uneori mi-as dori sa imi iau o bricheta decenta. Mai mult decat decenta. Sa-mi schimb Bic-ul cu un Zippo dar mereu mi se pare o investitie prea mare. Sunt constient ca oricum as ajunge sa o pierd pur si simplu printr-un bar uitat de lume. Asa ca raman frustrat ca tot trebuie sa cer un foc de la necunoscuti.

– Sa stii ca nu sunt atat de scumpe. Cateva calatorii cu autobuzul de noapte si niste beri mai putin si iti iei un Zippo si o sticla de gaz pentru reincarcare. Unele probleme au si solutii.

– Nu intelegeti. Nu e neaparat o problema. E vorba doar de brichete.

Si am ajuns la destinatie. Ii platesc si ii multumesc. Inainte sa trantesc usa taxiului soferul imi striga:

– Hei, sa stii ca atuci cand doi cerbi se bat cap in cap ies scantei de la coarnele lor. Ai putea sa folosesti asta ca sa-ti aprinzi tigara!

P.S. Se pare ca 351 chiar e multiplu de 13. Cine ar fi crezut. Se pare ca mai am timp sa copilaresc.

2 thoughts on “351

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *