Intrebari

Nu vreau sa spun nimic. Vreau doar sa intreb.

Fericirea noastra tine de ceilalti? Poti sa fii fericit doar pentru tine? Oare m-as putea simti la fel de bine in pielea mea si daca m-as izola intr-un borcan? E pielea mea, de ce sa conteze ceilalti? Ma simt implinit doar pentru ca sunt inconjurat de oameni care imi sunt dragi? Cat de mult ne impacteaza fericirea celor dn jur? Unde erau in momentele mele de depresie? Cum poti urca punctul de oscilare a unei sinusoide? Oamenii pot fi geniali doar atunci cand sunt tristi? Poti
fi obiectiv aunci cand esti bine dispus? Cata bere poti sa mai bei dupa ce ai baut prea multa bere? Unde mai urci dupa ce ai ajuns in varful Everest-ului?  Daca aluneci pana jos cand esti aproape de varf poti sa spui ca ai fost la un metru de culme?

(exercitiul asta devine din ce in ce mai complicat… devine aproape imposibil sa pun intrebari fara sa-mi raspund la ele)

Poti sa fii fericit fara sa te intrebi de ce? Daca realizezi ca un lucru se intampla acesta inceteaza sa existe? Daca te intrebi daca Dumnezeu exista inseamna ca nu crezi in El? Daca te minti inseamna ca fugi de adevar? Adevarul e doar o minciuna slefuita de inconstient? Obsesiile sunt dobandite sau contruite? Poti sa contruesti ceva in care sa crezi? Dupa cate caramizi cazute un zid incepe sa se darame? Dupa ce a cazut, o caramida poate fi pusa la loc? Lucrurile rotunde
isi au centrul in mijloc? Dimineata incepe cand te-ai trezit sau cand a rasarit soarele?

As aprecia orice raspuns, la oricare dintre intrebari. Unele pot parea intrebari retorice dar nu sunt.

10 thoughts on “Intrebari

 1. Fericirea noastra tine de ceilalti pentru ca asa suntem construiti si rar reusim sa spargem tiparele. Esti fericit atunci cand daruiesti, cand primesti, esti fericit atunci cand esti langa prieteni, cand vezi un zambet. Daca ai fi pe o insula pustie singur, izolat, ce ai simti cand in zare s-ar contura silueta altui om ? Nu stiu daca ti-am raspuns la intrebare si nici vreun adevar absolut nu este in randurile de mai sus, dar…au fost doar niste ganduri in continuarea intrebarilor tale…

 2. Fericirea depinde de un singur lucru: sa vrei sa fii fericit. Cei mai multi oameni nu prea vor. Intreaba pe oricine: ce preferi, sa fii cu persoana iubita sau sa fii fericit? Sa-ti fie copiii sanatosi sau sa fii tu fericit?

  Fericirea personala a celor mai multi oameni e hat departe in jos pe lista prioritatilor lor… suntem prea ocupati ca sa avem timp sa fim fericiti.

 3. Da, intr-o anumita masura.
  Da, dar nu tine mult.
  Nu, libertatatea e primara pentru fericirea omului.
  Pentru ca TU ai constiinta, iar omul e o fiinta sociala.
  Nu doar ci si pentru ca ii ai pe cei dragi alaturi.
  Mult, uneori reusim sa ne si bucuram pentru ei.
  In fericirea lor.
  Nu stiu, nu e domeniul meu de activitate.
  Nu, dar de cele mai multe ori atunci se intampla.
  Nu, nu poti fi niciodata.
  Nu mai poti.
  Sigur mai ai multe de rezolvat pe Pamantul asta.
  Da, cei mai multi spun chiar ca au fost in varf.
  Oh DA, categoric.
  Nu, doar devine mai rational.
  Nu, inseamna ca gandesti.
  Da.
  Nu.
  Ambele.
  Da, dar o sa se distruga repede.
  Mai multe decat cele care raman.
  Da, dar tot se vede locul de unde a cazut.
  Depinde din ce unghi privesti.
  Cand a rasarit soarele.

 4. Gelu, sunt cele mai inteligente intrebari pe care le-am citit vreodata.
  sunt cateva la care cred ca pot sa imi dau si eu cu parerea.
  dar, nu… lasa! am o retinere cand vine vorba sa vorbesc unei persoane ca tine (la un nivel intelectual atat de ridicat).
  prefer sa te citesc si atat.
  mai bine taceam si acum…

 5. *cu un nivel

  nah, vezi? nici nu stiu sa leg doua vorbe cum trebuie. devin atat de vulnerabila… rar mi se intampla… dar cand mi se intampla, inseamna ca acea persoana intradevar are capacitati intelectuale deosebite. da, fac referire la tine, evident.

 6. fericirea este individuala. ca singuratatea. este o experienta personala la care ceilalti pot fi (sau nu) participanti accidentali, dar in mod cert nu o determina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *