Unele lucruri nu se fac

Nu te inteleg. Eu nu as fi in stare sa fac asta. Daca vad 100 lei pe jos ii iau si ii duc la politie. Asta dupa ce am intrebat toti oamenii de pe o raza de 10 km daca nu cumva au pierdut niste bani. De obicei sunt norocos si gasesc persoana care i-a pierdut aproape imediat. A doua sau a treia persoana de obicei spune ca sunt ai ei banii si imi multumeste cu un zambet larg pe fata. Nu as putea fura niciodata. Ok, las oamenii sa moara  de foame sau ii injughii pe altii in spate dar sunt unele lucruri pe care nu le pot face.

Nu as putea niciodata sa merg cu autobuzul daca nu am bilet. Nu conteaza ca e ora 23:30 si sunt mort de oboseala si nu am de unde lua bilet si trebuie sa ajung la 15 km si nu am bani de taxi. Nu ma urc in autobuz fara bilet. Punct. Sunt unele lucruri care pur si simplu nu se fac. As putea sa opresc o masina, sa-l amenint pe sofer cu un cutit si sa-l oblig sa ma duca pana unde mi s-a ingropat ultimul cadavru dar nu as putea sa ma urc in autobuz fara bilet. Unele lucruri chiar nu se fac.

Aveam 14 ani cand am mers ultima oara la pescuit. Nu am putut sa arunc momeala in apa. Nu am putut sa pacalesc un nenorocit de peste doar ca sa-l prind. Nu as face asta niciodata oricat de foame mi-ar fi. Daca as trece in sandale Moldova si ar ramane unul prins in incaltari nu as avea nici o problema sa-l iau si sa-l strivesc de o piata. Nu am incercat sa-l prind. Nu e vina mea ca s-a simtit atras de ceva colorat. Nu inteleg scopul momelelor. Unele lucruri pur si simplu nu se fac.

Nu inteleg pe cei care se arunca pur si simplu de la etajul 10. Nu as putea sa fac asta. Daca as vrea pur si simplu sa ma “sinucid” as creea un scenariu putin mai complex. As putea de exemplu sa caut pe cineva ca mine care pur si simplu sa ma ucida intr-un fel sau altul. Daca nu as reusi as incerca sa merg in galeria lui Dianamo cu un tricou de-al Stelei, sau as incerca un homofob de faptul ca e gay. Orice dar in nici un caz ceva atat de sec ca un tren sau o cladire inalta.

Unele lucruri nu se fac.

3 thoughts on “Unele lucruri nu se fac

  1. Principiile și morala sunt inventate de oamenii slabi. Cu cît găsești în mai multe lucruri din viața ta reguli, cu atît vei fi mai deprimat de faptul că alții le încalcă.

    În ceea ce privește RATB, eu nu merg fără bilet pentru că urăsc stresul de a mă uita după controlori, deși sunt un maestru. Pur și simplu vreau să ajung, nu să o ard c-an tinerețe cu ochii de vultur prin stație.

    RATB are venitul format din 30% abonamente și bilete iar 70% din amenzi. Ei chiar se simt foarte bine că oamenii merg fără bilet, chiar cred că se simt puțin jigniți cînd îi întinzi abonamentul tău cu 50% reducere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *