Scrob cu iaurt si slanina

Ingrediente:

  • doua oua
  • jumatate de ceapa
  • trei catei (sau caciulii, nu am stiut niciodata care e fiul cui) de usturoi
  • doua linguri de iaurt
  • 2-3 felii de slanina afumata

Mod de preparare:

Se iau bucatile de slanina si se pun intr-o tigaie tip gratar (cred ca merge pe orice tigaie din material neaderent) si se pune la foc potrivit. Intre timp se curata si se taie ceapa (pestisori) si ustoroiul (feliute). Dupa ce s-a rumenit slanina se ia grasimea rezultata si se toarna in alta tigaie aflata la foc mare in care se pune ceapa si ustoroiul la calit.

IMG_0404-2

In timp ce se calesc acestea se bat ouale cu doua linguri de iaurt (evident ca vroiam sa pun smantana dar nu aveau la NON STOP-ul de jos). Veti avea impresia ca e prea mult iaurt si veti dori sa mai puneti un ou dar nu e cazul :P. Dupa ce ceapa a inceput sa fie rumenita se toarna peste ea oul batut si se amesteca in continu pana cand veti considera ca e gata.

Scrobul astfel preparat se pune in farfurie langa bucatile de slanina si se adauga langa niste muraturi la alegere (eu aveam in frigider niste gogosari in sos asa ca asta am folosit).

IMG_0405-2IMG_0407-2

Sfatul bucatarului:

Fumul rezultat in urma gatitului este ideal pentru a testa daca vecinilor le pasa de viata dumneavoastra si vor suna sau nu la pompieri. De asemenea este perfect pentru a scapa de mirosul de tigari din haine inlocuindu-l cu un mirobolant miros de slanina pusa pe gratar si ceapa calita.

A se servi cu o cutie de Timisoreana.

IMG_0408-2

Glosar:

Scrob: Omleta in care accentul se pune pe gust si nu pe felul in care arata.

10 thoughts on “Scrob cu iaurt si slanina

  1. Sa-nteleg ca de la ultima discutie ai vrut sa-ti faci public talentul de bucatar. Observ tigai si tacamuri, sper ca n-au apucat sa achizitionezi razatoarea 😀
    App, oare de ce ma asteptam la ceapa si usturoi? :))

  2. @Misu in primul rand in cazul in care n-ai observat aia nu e omleta, e scrob,da?
    In al doilea rand, parca e si un proverb cu “nici-o masa fara bere”, daca imi aduc bine aminte..:))

Comments are closed.