Ofensat?

Citeam uluit dimineata in gara un articol de pe Hotnews.

 

Demersurile Ambasadei Romaniei la Londra au determinat compania britanica Virgin Media sa retraga de pe site-ul propriu si de pe YouTube videoclipul de prezentare a echipei Romaniei de fotbal – al carei simbol era un grup de tigani burtosi, cu lanturi groase de aur la gat, informeza un comunicat al MAE. Virgin Media a transmis scuze celor care s-au simtit ofensati

 

Banuiesc ca stiti si voi despre ce filmulet si mai ales despre ce imagini de fundal e vorba. Vorbeam la birou ieri despre "incident" si un coleg mi-a luat "vorba din gura": asta avem, cu asta defilam. Cum ar fi fost daca in liceu pentru fiecare individ care ma facea tocilar as fi pus-o pe mama sa vorbeasca cu parintii lui si sa-i interzica asta?

Crede cineva ca englezii sunt atat de batuti in cap sa creada "tot ce vad la televizor"? Si daca sunt asta e, nu putem noi sa ii convingem ca nu suntem niste tigani cu kilograme de aur la gat (si totusi, care e partea naspa in asta?) decat daca la un moment dat se vor intalni cu tine, cu mine sau cu alt roman care nu intra in categoria asta.

3 thoughts on “Ofensat?

  1. eu as zice ca efectul media e imens si nici macar psihologii nu il pot explica in totalitate. avem totusi modelul a cat de prost poate fi un popor care se uita la tv (americanii), nu cred ca englezii sunt cu mult mai brezi.

  2. Mie mi s-a parut deranjant faptul ca celelalte tari erau prezentate folosind imagini unanim acceptate ca definitorii. Nu ar trebui sa ne supere un pic de bascalie, mai ales cand vine din partea unei tari necalificate.

  3. No, acum sa fim seriosi macar cand vine vorba de imaginea noastra afara.Pe cat de sensibil e subiectu cu Romania tara “romilor”…pe atat ma simt ofensta cand aud sau citesc despre asocierea romaniei cu tara tiganilor.Naiba ,populatia roma are undeva cel mult 10% din totalul popuatiei. Si ridic intrebarea …de ce as tolera promovare unei imaginii preconcepute de pe urma careia am de pierdut in momentul in care ma gasesc printre straini?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *