Dependente

Acum ceva timp in bucataria de la Interakt au aparut cateva jocuri. Nu stiu cui ii erau destinate sau cumde au ajuns acolo dar printre ele era si “Turnul instabil”. Nu stiu care era numele lui defapt dar trebuia sa construiesti un turn din care apoi scoti “caramizi” astfel incat turnul sa ramana “in picioare”. Initial lucrurile erau simple. Pe parcurs ce “caramizile” deveneau din ce in ce mai putin era din ce in ce mai greu sa-ti dai seama ce caramida depinde de ce caramida si ajungeai la un moment dat ca turnul frumos contruit sa se darame chiar atunci cand ai luat o “caramida” care nu ar fi trebuit sa afecteze structura de rezistenta, ci mai mult parea a afecta turnul in sine. Nu eram prea bun la jocul asta.

Nu stiu unde am auzit de teoria “fluturelui” dar stiu ca m-a marcat mai ales ca stiu ca in perioada aia eram inca influentat de “doamna din tren” ce a aparut in Tunelul de Ernesto Sabato. Cred ca stiti si voi: bataile din aripi ale unui fluture din America Centrala poate provoca o furtuna de nisip in Sahara. Legatura? Incurcate sunt caile… Doamna din tren? O femeie care iesea din casa in timp ce trenul lui trecea prin fundul gradinii l-a facut sa-si omoare logodnica cu un cutit de bucatarie. Legatura? Oricat de evidenta ar parea e destul de greu de explicat.

Atunci cand ti-e bine nu fa nimic. Daca esti multumit cu “starea actuala” nu incerca sa o faci sa fie mai buna ca risti sa strici totul. Trebuie sa rulezi niste Smokuri? Ruleaza-le, nu incerca sa faci niste exploratory testing ca e posibil sa jungi la sfarsitul zilei si, chiar daca ai gasit niste “fast-track”-uri, sa nu fi testat toata functionalitatea pe care ti-ai propus-o.

Oare papadiile cum simt adierile vantului? Pentru ele granita dintre o mangaiere si o mana care te strange de gat e la fel de mare? Conteaza ca ai inceput sa urmezi un tratament impotriva alergiei care te facea sa stranuti atat de des daca dai cu piciorul in papadia pe care vroiai sa o protejezi pentru ca erai atent la prospect si te gandeai ca acum e in siguranta?

Oare bunicul ii mai desena trandafiri si-i mai copia strofe siropoase bunicii daca stia ca va fi alaturi de ea pentru inca 50 de ani? Ce rost are sa o saruti acum daca ti-ai propus sa fii in bratele ei si peste un an?

7 thoughts on “Dependente

  1. Sa o saruti pentru ca asta inseamna ca adaugi o caramida atunci cand construiesti castelul…si chiar daca sti ca va fii gata tot vrei sa realizezi minunea cu mainile tale, pas cu pas 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *