17 Septembrie

Nu, nu sunt sase zile de la 11 Septembrie. E prima zi de scoala dar nu mai e de mult ceva atat de special.

E ziua de nastere a unei persoane foarte dragi mie si care va ramana mereu o parte din ce sunt acum. Cred ca a fost prima iubire. Acum vorbesc atat de detasat de asta. E ciudat. Cand ma privesc in urma parca as vedea povestea alcuiva, cineva de care sunt atat de distant. A trecut mult de atunci… 5 ani de cand i-am zis prima oara “La multi ani”. Defapt 5 ani si 10 zile. Ziua de 7 insa a trecut asa ca despre asta poate mai tarziu…

Toate iubirile au sens la varsta la care o traiesti. Atunci, la 16 ani, nu imi puneam problema daca merg sau nu la munte in weekend, nu imi doream sa merg cu ea la Viena sau Budapesta, nu imi faceam griji daca sunt sau nu singur acasa, nu contau… Atunci scriam doar pentru ea scrisori pe care le citeam impreuna cu fundul pe iarba verde a dealurilor din Bucovina, ne sarutam pe puntea suspendata peste Moldova, urcam impreuna spre Umbreluta noastra, stateam impreuna in pauzele de la scoala. Nimic nu se compara cu statul pe calorifer dupa o ora de biologie si inainte de ora de mate, sa o tii in brate in timp ce-ti spune de tema pe care o are de facut la fizica, sa o astepti dupa ore ca sa o duci la o prajitura la cofetaria albastra…

Toate iubirile isi au sensul la varsta la care o traiesti. Acum? Ne implicam intr-o alta masura, avem alte asteptari, iubim in liniste, oferim flori si asteptam compasiune. Oferim iubire ca sa primim iubire. Suntem alaturi de ea/el ca sa nu fim singuri.

6 thoughts on “17 Septembrie

  1. cam nostalgic … de ce intotdeauna ni se pare mai adevarat (mai real, adica) si mai cool ce a fost inainte (acum 3 ani, sau acum 5 ani , sau poate chiar acum 15 ani) … eu zic ca nu e chiar asa de mare diferenta , iubim la fel ,doar ca putin mai matur ,cu grija zilei de salariu sau a TVA-ului neplatit, ne jucam la fel doar ca avem alte jucarii, si visam la fel doar ca la alte lucruri ( numai vrem Pegas , ci ne-ar place un iphone, poate chiar o Fiesta ST)?

  2. Aura, îmi pare rău să te contrazic, dar are prea multă dreptate Gelu aici. Iar berea nu e un răspuns. Şi nici o întrebare. Şi nici o soluţie.
    We gotta keep walking, goddamnit 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *