Sinceritatea

Ne-am oprit in Medias in momentul in care momentul de tacere a fost intrerupt.

– Stii care e primul lucru care il invata o curva?

– Stiu ca e o intrebare retorica dar imi permit sa raspund… defapt nu imi permit ca nu vreau sa … e aproape 2… sunt obosit… scuza-ma… nu ma pot gandi decat la sumedenia de geamuri animate din blocul din fata… si eu stau la camin… nici macar blocul meu… scuza-ma… care e primul lucru pe care il invata o curva? Sa nu se ataseze?

Ciudat e ca eram singurul afectat de lipsa mea de coerenta. Nici nu sunt sigur ca m-a ascultat.

– “Ca esti doar o curva!”. Odata ce ai primit banii de la sfarsit ti s-a pus odata cu ei o eticheta. Stii, nu e ca-n filmele americane in care apare printul si o schimba pe domnisoara aflata in deriva sentimentala. Sa stii ca nu apar niciodata clienti ca personajul lui Garcia Marquez care sa-si doreasca altceva decat un orgasm. Daca, sa presupunem prin absurd, vrei sa iti schimbi viata si sa o iei de la capat trebuie sa stergi cu buretele, sa reusesti sa te convingi si pe tine ca te cheama Tatiana si ca lucrezi la o multinationala caci altfel nu o sa ai nici o sansa.

– Sa inteleg ca vrei sa te schimbi?

– Copile! Fumezi? E ca lasatul de tigari. Un vesnic ultim client, o ultima intalnire cu cineva dubios si apoi imi pun palaria de femeie cuminte. M-am tot lasat de fumat. In una din incercari dupa o saptamana am gasit nefumatorul perfect pentru mine dar, dupa cum iti spuneam, sunt o curva proasta si m-am gandit ca ar fi frumos din partea mea, ar arata sinceritate si alte prostii de astea romantice, sa-i spun ca sunt o fumatoare care nu fumeaza. Ghici ce? Mi-a zis ca nu poate trai cu gandul ca voi fuma pe la colturi chiar daca nu voi mirosi a tutun el tot timpul va crede ca atunci cand nu sunt cu el sunt intr-un bar dubios fumand tigari dubioase.

– Si te-ai apucat din nou de fumat?

– Daca te lasi de fumat pentru cineva si ala te dezamageste ajungi la trei pachete pe zi.

A inceput sa rada in timp ce-si aprindea o tigara sub ochii nasului.

(va urma)

2 thoughts on “Sinceritatea

  1. Nefumatorul asta.. cred ca isi dorea ca nefumatoarea lui sa iubeasca plimbarile de la ora 20:37, sa manance in a treia miercuri a fiecarei luni castraveti cu ananas si sare, sa joace baschet si sa se spele in fiecare zi pe cap.

    El avea deja toate astea acasa si in fiecare 12 ale lunii mai punea ceva pe lista. Primea. Insa el doar se ascundea mai bine in spatele listei, desi stia ca ce trebuia sa faca era doar sa iubeasca.

  2. Sinceritatea e o simpla stare de fapt … nu consecintele te intereseaza.
    Increderea e ceva ce se castiga greu si se pierde intr-o secunda.
    (place povestea :P)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *