Old Cow. New Cow

Aseara in timp ce-mi savuram berea fara alcool Aura mi-a zis ca “m-a vazut” intr-un film pe care l-a vazut recent. E vorba de “Someone Like You” si evident ca personajul cu pricina era un mare nemernic (chiar daca la final e “the good guy”). Sa trecem totusi la subiect.

Se da o cireada de vaci, sa zicem vreo 57, si un singur taur care sa “aiba grija” de viitoarea generatie. De descurcat se descurca dar problema e ca dupa ce a insamantat o vaca isi pierde total interesul pentru “the old cow” si nu isi cere dreptul la monta cu “the new cow“. Partea interesanta e ca micul nostru bou  nu poate fi pacalit si dupa ce “si-a facut de cap” cu toate cele 57 de vaci acesta trebuie schimbat cu un nou taur pentru care toate sunt “the new cow“.

Filmul isi doreste la final sa dovedeasca ca “These are *people* not cows!” si se termina cu un discurs siropos din partea tipei deceptionate:

I mean, c’mon! I was comparing men to animals!… Which, let’s face it, sometimes they are. But sometimes, they are not. Sometimes, you open the barn door, or the bedroom door, or the hospital room door, and you find the real thing. You find a guy that can sit with you when you’re at your absolute worst, when your face looks like a punching bag and you’re elbow deep in Kleenex, and he can still look at you, and tell you that Ray is not the last man you’re ever going to love.

Discurs urmat, evident, de un happy ending, cu ea gasind boul tipul care sa nu o considere doar “the new cow” si pe care-l saruta in final fericita ca L-a gasit. Ok. Frumos, dar tot nu m-a lamurit ce se va intampla cand tipa va deveni, inevitabil, “the old cow“.

Nu incerc sa desfac firul in patru si sa ma va intreb de ce simtim nevoia de ceva nou pentru ca e evident nu asta coteaza acum. Ma intreb de ce totusi vaca s-ar intoarce la acelasi bou? Oare nu doar pentru ca ii e frica sa nu fie refuzata de unul nou sau pentru ca nu vrea sa para curva cirezii in ochii compatrioatelor ei cornate. Boul e ala curajos, vaca se ascunde doar dupa coarne.

Si nu, nu sunt misogin.

3 thoughts on “Old Cow. New Cow

  1. Poate ca da, vacile sunt mai lase, mai fara minte. Poate ca le mai place sa creada in povesti, si poate ca li se pare ca in spatele boului care trece din vaca in vaca, se gaseste un animal sensibil, care tot pe ea o vede prima vaca.
    Vacile au in general sentimentul ca pot scoate animalul afara din bou. Ce sa le faci, doar sunt VACI!

  2. Boii sunt boi pentru ca se gandesc la vaci ca la damaged goods. Vacile sunt vaci pentru ca se gandesc la ele ca damaged goods (“nu merit ceva mai bun decat un bou”). Cand boul isi da seama ca e un bou, isi vrea vaca inapoi. Cand vaca isi da seama ca *este* o vaca, devine depresiva. Cand vaca isi da seama ca a fost o vaca, she becomes a bitch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *