8 din 10

Unele decizii nu le poti lua singur. Ai nevoie de un factor extern ca sa alegi daca mergi la dreapta sau la stanga, daca ii ceri numarul de telefon sau nu, daca o saruti sau daca ii spui ca esti un bou. Datul cu banul e cea mai clasica metoda de a fugi de responsabilitate dar ca orice metoda clasica incepe sa fie folosita din ce in ce mai rar (cum ar fi ca in metrou sa te apropii de domnisoara, sa scoti o moneda, sa o arunci peste crestetele oamenilor si apoi sa mergi la ea sa-i spui ca iti place zambetul ei.)

8 din 10 nu se refera la numarul de casatorii care s-ar destrama in primii 5 ani daca nu ar exista “actul scris”, casa luata impreuna, copilul,[…] ,”gura lumii” ci pur si simplu un “procentaj” al cosurilor marcate de la linia de libere.

16ani. 8 din 10 si o opream pe strada ca sa-i spun ca nu stie dar cu siguranta ar vrea sa stie ca numele meu este Gelu si ca citesc Dostoievski, joc baschet si sunt dispus sa iubesc idei. Problema aparea dupa 7 lovituri reusite. Urmatoarea aruncare era una tremurata si inelul trepida in timp ce mingea sarea de cateva ori pe el.

Acum? Fiecare dintre noi poate sa-l faca pe indecisul de 26 de ani sa o ceara in casatorie pe frumoasa de 24. Cand acesta isi va spune ca daca nu vei calca pe canalul din fata nu trebuie decat sa faci un pas maaaaaare si sa-l faci sa se opreasca la urmatorul magazin de bijuterii. Cum stii de decizia lui? Asta e  partea frumoasa: nu stii, asa ca din cand fa un lucru care in mod normal nu l-ai face. Sari intr-un picior in statia de metrou, ridica de jos cutia de cola aruncata de cel din fata ta, coboara pe usa ce-a mai indepartata din autobuz, ia liftul pana la 4 si urca un etaj pe jos.

2 thoughts on “8 din 10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *