Sunt tanar, doamna, tanar

Acum o saptamana la opera. Pauza. In stanga o doamna in jur de 30 de ani inarmata cu o punga de forneti se confesa prietenei sale la telefon. Toata pauza. Cu voce tare. "-Si m-a sunat ala de marti daca vreau sa merg cu el la Sinaia weekend-ul viitor. I-am zis ca e scump acolo dar a zis sa nu-mi fac griji ca are el grija de tot si ca ne cazam la cel mai scump hotel. Auzi tu, la cel mai scump hotel. Dar mie mi-e cam frica ca ma suna numai cu numar privat… mai ales ca stie unde m-a lasat tura trecuta…"

Discutia devenea deja mult prea privata pentru mine asa ca am incercat sa imi indrept auzul spre alceva… nici o sansa. Domnisoara noastra insista… cu un zambet suspect pe fata in timp ce se uit in jur. "Ah…. era sa uit… m-a sunat azi unul de 31 de ani. Divortat. A citit anuntul din ziar. Vrea sa ne intalnim sa discutam. Cica a terminat doua facultati. Vrea o relatie serioasa bazata pe respect. Ca daca eu ma joc sa ii spun ca nu are sens. Mi s-a parut ciudat. Cum adica sa ma joc? De ce as face asta? Oricum 31 de ani… cam batran nu crezi? Eu caut ceva de 27-28… hai 29. 31 e mult. Si divortat. Oare ce are de-a divortat de el. Sigur are ceva. Dar mai ma gandesc. Cine stie. Oricum nu stiu ce sa fac cu ala cu Sinaia. De ce ma suna cu numar ascuns?"

M-a pus pe ganduri. Oare daca acum 6-7 ani si-ar fi auzit disperarea din glas nu ar mai fi cautat ci s-ar fi oprit la un moment dat convinsa ca in cele din urma a gasit? Probabil ca ar fi trecut peste mirosul hainelor tipului care fuma doua pachete pe zi, nu ar fi contat ca tipul cu care era sa se casatoreasca avea o obsesie nefireasca pentru caini (ar fi putut si ea invata sa tricoteze haine pentru patrupede), ar fi trecut pana si peste faptul ca unul dintre ei avea o problema cronica in ceea ce priveste somnul, faptul ca tipul cu care si-a petrecut Revelionul in 2002 vorbea doar la hands free ar fi fost…

Experienta ne invata ca daca vrei sa gasesti defecte unui lucru o vei face cu siguranta. Lucruri care pana la momentul respectiv ti s-au parut normale devin probleme peste care nu ai cum sa treci cu vederea, fiecare detaliu devine mai important ca tot ansamblul. ( fiecare "usability issue" devine un "show stopper" )

Acestea fiind spuse… sunt tanar, doamna, tanar asa ca nu lansam nimic pana nu facem ca "Alt + N" sa te duca pe "Next" si nu pe "Browse".

7 thoughts on “Sunt tanar, doamna, tanar

  1. problemă e, ca în orice altă joacă periculoasă, să știi cân să te oprești. La un moment dat te poți răni chiar tu, nu dor cei cu care te joci.

  2. pur si simplu femeile sunt mai vulnerabile [nu e vorba ca se compromit mai usor] dupa 30 de ani. e in natura lor. poate ca’s hormonii sau alte chestii intrinseci, nu neaparat disperarea ca raman singure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *