Bancomatele astea…

Azi a fost zi de salariu asa ca, ca orice om, am mers la bancomat pe la pranz. 9 Ron mai aveam disponibili… am dedus ca nu mi-au intrat inca banii asa ca urma sa mai insist.

Ora 18. BCR Lujerului. 3 oameni in fata mea. 2 + doamna care se chinuia cu tehnologia… Dupa 3 injuraturi cei 2 din fata, o doamna de 40 de ani si un domn cu imbracaminte si miros de boschetar, se ofera sa o ajute. Trag si eu ochiul. Un scris rosu care zicea ceva de faptul ca suma introdusa e incorecta. Ca sa vezi… bancomatul nu poate sa-i dea 3.6 Ron. Ok… doamna o intreaba:  ce suma vreti sa scoateti. Nici un raspuns. Putin iritata posesoare cardului mai incearca odata: 49. Nici acum. Explicatiile incep sa zboare prin aer: "Nu puteti scoate decat sume mai mare de 100.000". Ok… 4900000 Ron. Ca sa vezi… fond insuficient si apoi: "ne pare rau ati efectuat prea multe tranzactii…" 🙂 Furioasa utilizatoarea noastra da sa intre in banca inchisa. No luck.

Urmeaza doamna din spatele ei. Introduce pin-ul. Retragere numerar. Card debit. 4.5 lei. Poftim?? 4.5 lei? (mai bine la ING ca nu iti cere si dupa virgula). Evident, acelasi mesaj in rosu. Boschetarul din fata mea vine cu solutia: "doamna, e incorect. Cat vreti sa scoateti? Ziceti-mi si va ajut eu." Doamna iritata: "lasa-ma domnule ca ma descurc". Intre timp domnul din spatele meu, muncitor de 45 de ani de la vreo uzina de pe platforma industriala, se enerveaza si el: "Daca nu stiti sa folositi intrebati. Ca eram la Industriilor si o cucoana din fata mea l-a blocat. Si va mai mirati ca nu merg. Ar trebui instruiti toti.". Cam violent domnul asa ca boschetarul incearca sa-l calmeze. Doamna isi vede de treaba si isi mai incearca odata norocul. 45 lei. 🙂 Da… eu deja nu mai puteam de ras. Nu m-a observat dar si-a retras cardul si a scos telefonul. Domnul din spate continua sa vociforeze. Atat i-a trebuit celui de-al doilea client nesatisfacut. "Domnule eu stiu sa folosesc bancomatul. Il folosesc cred ca dinaintea dumneavoastra, dar asta cred ca are ceva."

Ok… boschetarul. 2 carduri. Unul de debit BCR si unul de credit de la Unicredit cred… PIN->Interogare sold-> Card debit -> 4.2 Ron. Urmatorul card: PIN->Interogare sold-> Card credit -> Informatia nu este disponibila pentru contul solicitat. :). Isi scoate cardul fericit exclamand: "Gata! Asta a fost!" (astepta admiratia celor din jur pentru ca stie sa foloseasca asceasta unealta capitalista).

Apoi eu… 🙂

2 thoughts on “Bancomatele astea…

  1. si cu linia de intimitate /discretie/ cum naiba i-o zice cum ramane? e frumos sa tragi cu ochiul la relatia femeii cu bancomatul BCR?

  2. Sa zicem e ca-n Arma Mortala 4, cand partenerul lui Mel Gibson a ramas blocat pe WC cu o bomba legata de capac si lumea a trebuit sa intervina pentru al salva 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *