Bucuresti

Ora 11:20. Piata Victorie. Cateva masini scumpe si “smechere” si multi “domnisori” in jurul lor. Unul dintre ei se indreapta inspre noi si imi da mana. I-o strang dar intrebarea lui “Nu imi faci si mie cunostinta cu prietena ta” nu ma face decat sa zambesc si trecem mai departe.

In spate la Muzeul Antipa. O cladire de birouri in contructie. De dupa “perdeaua” protectoare se aud multi masculi strigand… doar ei stiu ce.

Aceiasi strada. O femeie de 50 de ani, in halat si cu o sticla de plastic in mana isi ridica bratele in jurul nostru si striga: “Ma dor picioarele; ma doare gatul;nu ma puneti sa repet”. Nu am pus-o. Am trecut mai departe.

Vroiam sa ajung pe jos pana in regie… pe la 11:40. Trebuia sa trec pe la Basarab…. apoi fie pe pasaj si prin zona fara trafic… doar cu tigani… sau pe la Gara de Nord si apoi prin zona doar cu… am luat un Taxi. Probabil ca sunt eu prea domnisoara dar in seara asta Bucurestiul nu mi s-a parut cel mai sigur oras.

3 thoughts on “Bucuresti

  1. -era mai rau daca te ignora pe tine si zicea “hey pisi, ce faci cu luzarul asta?” =)) tis just an idea, nu esti luzar 😀
    -si totusi, nu e buna de portret?

  2. pai deh.. asa e in cartierul “chinezesc”. trebuie sa fii inarmat … cu multa rabdare, sau daca nu .. cu ceva sabii ninja… eu in locul tau ii faceam harakiky :D.

  3. Hehe! Ai ratat tocmai zona cea mai interesanta: Basarabi. 😀 Mi se pare fascinanta mahalaua aia. Colcaie tot timpul de lume dubioasa, la orice zi din lume si din noapta. Duca-se! Dom’ Videanu, ne miscam si noi mai cu talent? Nu-i dam cocs cu demolarile alea? 😀

    In alta ordine de idei, am invatat ca in Bucuresti, toata chestia tine de a fi sau nu “omul potrivit la locul potrivit”. In functie de cum de imbraci, cu ce mijloc de transport vii si ce faci intr-un cartier, poti fi considerat unul “de-al casei” sau “un intrus”. Normal ca daca cobor din masina si ma plimb la camasa si pantalon de stofa prin Basarabi sau Crangasi, atrag atentia cui nu trebuie. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *