Gheorghe

Da, azi a fost Sfantul Gheorghe. Acum cativa ani uram cu toata “dragostea” numele asta. Acum nu mai am probleme atat de “grave”. E un nume ca oricare altul mai ales cand lumea iti zice “Gelu” :D.

Intrebam si ma intrebam ieri ce s-a intamplat cu lucrurile simple. De ce nu mai suntem in stare sa vedem umbre, de ce lucrurile se complica fara voia noastra, de ce…

Intrebarile retorice nu au nevoie de raspuns asa ca daca vreau sa gasesc solutii am nevoie de probleme mai “la obiect”. Una dintre problemele mele e ca imi place sa ma plang, si adesea ajung in punctul in care nu pot face asta… stiu… trist… dar se mai intampla. Am momente de rautate maxima chiar din cauza asta, sperand ca voi supara pe cineva atat de tare incat sa ma vada in “miicimea” mea, sa-si dea seama ca sunt atat de mic si neinsemnat cum ma simt eu in momentul acela. Sa vada si ceilalti ce vad eu in oglinda: un mic “Gheorghe” care acum ceva timp pastea vaci pe imas si acum se da mare viitor inginer doar pentru ca a avut norocul, nu si cunostintele, doar norocul, sa intre la o facultate buna, sa lucreze la o firma arhi-cunoscuta… Eu stiu mai bine!

Cateodata cred ca locul meu e intr-un sat de 500 de oameni, sa merg sambata la balul ce se tine in hanul din satul vecin, sa cuceresc cate o taranca cu 4 clase etalandu-mi cunostintele mele in ale agricultuii, sa o duc sub o capita si sa-mi folosesc prezervativele luate cu 2 lei (setul de 12) de la rusi din bazar. Sa stau la poarta rezemat de ciomag cand Maria de acum 5 saptamani sa vina la mine si sa-mi zica: “Gheo, am ramas grea!”. “-Marie, nu se poate ca mi-am pus caciula!” “-Ti-oi fi pus ma Gheorghe ma, dar nu mai cu tine am mars…”. “Bine ma Marie, atunci ce-om face. Doar n-om lasa satul sa rada de noi. Te-oi lua, Marie”… si cu o asemenea cerere in casatorie sa punem bazele unei familii bazate pe incredere, respect, iubire si fan. Cu cei 200E de la sfat sa ne luam inca o vaca, care o sa stea mandra in grajdi alaturi de cei 2 porci si de cal.

4 thoughts on “Gheorghe

  1. chiar crezi ca doar prin rautate maxima poti sugera starea ta ..un simplu genst ..o atitudine poate sugera la fel de bine.eu zic ca faci o greseala ,s-ar putea ca persoanele fata de care manifesti rautatea intr-un moment nepotrivit sa inteleaga gresit…si sa le pierzi.(Legat de povestea cu satul…nush de ce, eu nu iubesc viata satului de nici o culoare…capita ,prezervativ,patru clase,biserica..si tot tacamul ma intristeaza…mi se pare o lume asa de limitata,incapatanata si meschina).Imi iau traista pe umar si ma duc sa admir lumea satului din departatere.

  2. Ce din enumerarea de mai sus ti se pare “limitat, incapatanat si meschin”? Capita? Imi place mult de tot sa merg sa fac fanul..din pacate nu cred ca voi mai avea timp. Prezervativul? Sa nu fim ipocriti! 4 clase? E trist dar se mai intampla… Biserica? Ce e trist la asta? Ce e trist la oamenii carora le place sa se apropie de cele sfinte.

  3. Cel mai bun raspuns cred ca e o faza dintr-o emisiune si anume batranica undeva la 70 de ani ia o scandura si o pocneste pe nota in direct …si o injura de mama focului …continuarea o sa fie la mine pe blog.:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *