Iubiri divergente

Pana acum m-au iubit cateva tipe. Cel putin asta imi place sa cred. Nu am fost niciodata in stare sa-mi dau seama de ce, sau cum sa ma bucur de asta. De fiecare data cand am realizat am inceput sa ma simt inconfortabil. Mi se pare nefiresc, mai ales atunci cand e ceva ce vine din partea amandurora. Nu stiu de ce mi-am tot imaginat ca singurele iubiri sincere sunt unidirectionale, cu cat tinde mai mult spre obsesie cu atat e mai sincera si adevarata.

Nu stiu daca disconfortul pe care il simt uneori atunci cand ii simt ochii ca ii stralucesc atunci cand ne vedem vine din frica de a nu o rani sau e ceva asemanator cu sentimentul de vina pe care il am atunci cand primesc cadouri fara nici o ocazie. Nu inteleg de ce am senzatia ca sunt un impostor de fiecare data cand simt ca bratele mele ii ofera tot ce isi doreste. La cat de narcisist sunt ar trebui sa-mi fie greu sa inteleg cum de nu ma iubeste toata lumea; stiu ca eu ma iubesc cu toate defectele mele dar daca ea inca nu le-a descoperit si ma va dispretui cand o va face? Un om normal se bucura de afectiunea primita; eu tind sa ma comport ca un mare nenorocit pentru ai arata ca eu nu sunt persoana pe care vrea s-o sarute pe frunte, sunt un impostor care se ascunde in spatele povestilor din India, cuvintelor frumoase si cartilor lui Murakami. Nu m-ar putea iubi daca ar sti ca uneori ma masturbez gandidu-ma la alte tipe sau ca as vrea ca toti cainii fara stapan sa fie eutanasiati.

2 thoughts on “Iubiri divergente

  1. Nu m-am putut abtine cand am citit “dar daca ea inca nu le-a descoperit si ma va dispretui cand o va face” sa-mi spun in gand “si daca, ce?”. Nu mai bine te gandesti tu cum sa faci sa compensezi micile defecte pe care oricum le avem cu totii si pe care le trecem oricum cu vederea? Cel putin pana la un moment dat. Care, de cele mai multe ori vine, indiferent daca il astepti si te temi de el sau daca nu te gandesti la el deloc. Si care, odata venit nu mai poate fi facut sa dispara. Nu mai bine iti investesti energia incercand sa-l faci sa vina cat mai tarziu si sa te si bucuri de viata si de relatie intre timp? Iar daca intarzie la nesfarsit… cu atat mai bine.

    Scuze ca-mi dau cu parerea despre sentimentele si temerile tale… dar daca tot le-ai pus aici pe tava, m-am gandit ca nu te va deranja prea tare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *