Nu vreau gratar

De ceva timp ma obsedeaza ideea de gratar. Da, celebrul gratar al lui Sorescu, cel care ar trebui sa se afle la intrarea in orice suflet ca sa nu intre nimeni cu cutitul. Nu stiu de ce mi-am adus aminte de pasajul asta din Iona. Probabil doar pentru ca daca as fi folosit sita de la chiuveta din bucatarie nu as mai fi avut nevoie de instalator sa curete tevile. Scurgerea a fost reparata, eu am ramas cu obsesia mea pentru gratare, site si alte obiecte din sarma a calor scop e sa limiteze accesul strainilor in locuri interzise (prin straini inteleg cutite, resturi de pui cu cola, pioneze, topoare si lingurite de argint).

Draga mea, eu vreau sa intru cu o sabie. Vreau sa stiu ca desi imi stii trecutul ma lasi inauntru cu un obiect ascutit si letal. Ca ma crezi atunci cand iti spun ca doar o sa te tin in brate desi stii ca am violat zeci de copile inainte. Nu vreau sa te spantec din interior dar vreau sa stiu ca iti asumi riscul asta. Nu vreau sa trec printr-un filtru de securitate inainte sa-mi simt degetele mangaindu-ti aorta. Vreau sa ma plimb prin cavitatea ta atriala ca si cum m-as afla in garsoniera mea din Militari. Sa bantui gol cu o sabie in mana dreapta.

Intregul tau trup sa fie oxigenat de respiratia mea plina cu dioxid de carbon; cutiile goale de bere aruncate in pericard sa te faca sa tusesti cu expectoratii dar sa-ti doresti in continuare o tenie sa-ti umble prin madulare. Copilo, vreau sa ma primesti ca si cum fetusul din care s-a dezvoltat acest mare dobitoc s-a camuflat printre hemoglobine inca din prima zi. Parazitul de mine are nevoie de caldura unui bun purtator de malarie, sa transpiri cand iti iau sinapsele si le incalcesc ca pe niste casti lasate de-un secol in buzunarul unei perechi de blugi, sa ai orgasm cand ma joc de-a Dumnezeul cu celulele tale.

Si totusi pe Marin Sorescu nu-l cheama Gheorghe asa ca probabil are dreptate. Ar trebui sa fie un gratar la intrarea in orice suflet. Pot renunta la sabie, la cutiile de bere, la mangaieri si atingeri dar sa nu insisti sa nu intru de loc.

One thought on “Nu vreau gratar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *