Sarutul care n-a venit

Acum mii si milioane de ani eram un copil indragostit de idei si iubeam mai ales ideea de iubire. In spatele vocii pitigaiate si a bretonului scolaresc zacea complexul adolescentului care nu a sarutat pe nimeni pana la o varsta in care toti colegii se laudau cu ultima cucerire. Nu vreau sa va vorbesc de primul sarut ca v-am mai povestit de reactia pe care am avut-o dupa multi multi ani cand am vazut-o pe ea intr-un filmulet cu ipostaze pe care greu mi le-as fi putut imagina atunci. Vreau sa va vorbesc despre sarutul dinainte, sarut care n-a venit niciodata.

Dupa cum spuneam, iubeam pentru ca nu aveam pe cine sa iubesc. Credeam ca as putea face fericita pe oricine ar fi putut privi dincolo de copertile pe care inca nu s-a uscat cerneala si ca nu ar fi fost nevoie decat de vointa din partea mea. E usor de imaginat ca m-am indragostit de prima farama de atentie. Ii spun dragoste si nu alt cumva (cum ar fi obsesie) doar pentru ca stiu ca atunci adormeam cu gandul la ea si ma trezeam cu chipul ei in fata ochilor. Zburdam pe holurile vopsite-n maro dupa ce-o priveam in albastrul ochilor si momentul in care i-am atins mana a fost momentul in care au inceput sa-mi tremure incheieturile. Inca mai am Piatra maro pe care am primit-o pe podul care inca e definitoriu pentru mine.
Si totusi… Atingerile de mana, imbratisarile, privirile si nici macar scrisoarea in care-mi spunea ca ii este dor de mine nu ma ajutau sa trec peste complexul pe care aceasta relatie platonica il accentuau… A urmat vacanta si doar cateva randuri schimbate. 15 Septembrie. O asteptam cu un ursulet de plus pentru care am strans bani o luna… Si da, ati ghicit, sarutul nu a venit… Am ramas cu ursuletul de plus pe care l-am dat primei pe care nu am sarutat-o mecanic…
Dupa ani si ani am auzit de la un amic ca a vazut-o la o casa din Cora sau din Carffour dar eu nu mi-am cumparat niciodata Timisoreana sau prezervative de la ea.

3 thoughts on “Sarutul care n-a venit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *