Cand? Cum?

Da. Despartiri. De ce si mai ales cum. Cred ca orice motiv e la fel de bun ca oricare altul: nu e nevoie sa te insele sau sa nu-ti raspunda la telefon cu zielele pentru a te desparti de el/ea. E suficient sa foloseasca handsfree-ul cand nu e cazul, sa-ti faca prea multe cadouri, sa nu-i placa sa primeasca flori, sa nu-ti placa glumele pe care le zice, sa ti se para ca vorbeste numai in aforisme…

Odata ce ti-ai dat seama ca exista ceva care te deranjeaza trebuie luata o decizie destul de grea: cea de a renunta la confortul unei relatii care “merge”. Da, caci eu vorbesc de relatii in care nu exista certuri sau alte discomforturi, de relatii in care gemul de capsuni (defapt lipsa lui) joaca un rol capital. Cea mai simpla solutie e sa creezi probleme “usor de inteles”. Nu poti sa mergi la ea sa-i spui: “Stii, cred ca trebuie sa ne despartim. Nu-mi place ca atunci cand vorbesti la hadsfree iti tii telefonul in mana” pentru ca risti sa se ofere sa-ti rezolve problema si nu ai rezolvat nimic. Mai usor e insa daca iesi cu alcineva la un cico, la o prajitura, la un film la tine in camera… si apoi mergi si-i spui: “Stii, ieri m-am intalnit cu Maricica si… te-am inselat. Sunt un nemernic si nu te merit.” Mult mai simplu. Efectele pe termen mediu si lung sunt mult mai mici decat ati crede.

Uneori insa nu ai timp de “cico, prajitura” si nici nu vrei sa incepi tu discutia “stii…”, asa ca trebuie sa rezolvi intr-un mod mai “murdar”: incepi sa te porti foarte aiurea cu ea. Nu-i mai dai flori, o tii de mana si cam atat, esti foarte rece, nu-i mai povestesti de nimic din viata ta si cand te intreaba ii spui: “citeste pe blog”, toate astea ducand ca ea sa te intrebe “ai patit ceva?”. E de bun simt ca de 2-3 ori sa ii spui “Nu, nu e nimic. Sunt doar putin obosit” ca intr-un final ea sa traga cocluzia: “Cred ca trebuie sa vorbim!”. In acel moment nu prea mai exista cale de intoarcere. Probema cu acest “mod” de despartire e ca-i posibil sa dureze destul de mult.

Cel mai rapid mod ramane totusi abordarea directa: un semafor, o statie de metrou, o conversatie la telefon dupa o intalnire cat se poate de normala, si o replica: “Cred ca ar trebui sa ne despartim! Pa!”. Si treci pe rosu, te urci in metrou, inchizi telefonul.

10 thoughts on “Cand? Cum?

  1. Very very nice blog..Cand o sa cunosc si eu barbatul ala care o sa spuna “Stii, ieri m-am intalnit cu Maricica si… te-am inselat. Sunt un nemernic [..]”…mai putin faza cu “nu te merit” k nu cred k mai are sens; o sa il respect sincer si chiar o sa apreciez k a facut asta si nu a recurs la “the easy way out” care e atat de josnica si lasa.
    PS: Cand n vdm la o bere?

  2. Nu prea cred ca e very nice blogu’… da cum gusturile nu se discuta,trecem peste …pai bine daca faza cu inselatu cu Maricica intervine inca de la inceputul relatiei ,cand tu n-ai habar ce o sa urmeze in relatie,cam cum ar trebui sa o iau??Cine e de vina ..Maricica ? Sau e o pb cu Maricel:D.

    Ps:Cam asa tre sa fie lucrurile cum zici ..simple fara complicatii ,urmari and stuff…but sometimes your heart is the Boss:)

  3. sau poate incetezi sa fii las, te duci sa ii zici ca te deranjeaza ca vorbeste la handsfree, rezolva problema ca om mai matur ca tine ce este si iti continui relatia care “merge” pentru ca oricum nu vei gasi pe cineva care sa nu te enerveze cu ceva anume

  4. @Mika As soon as possible.
    @Ana Stim de ce nu iti place… esti mult prea subiectiva…
    @Mihai Din nou, nu intelegi despre ce e vb! 🙂 Ce legatura are Handsfree-ul?

  5. Ana, daca de la inceput vrei “o Maricica” atunci clar trebuie sa cauti alceva caci cu siguranta dupa 2 ani sigur vrei dori un harem. suntem inca destul de tineri ca daca exista e chestie cat de mica care ne deranjeaza sa zicem “PASS” si sa continuam cautarea.

  6. 🙂 of.. se pare ca enervez pe toata lumea. Nu ma fac inteles. Handsfree-ul, de exemplu, e o problema dar nu PROBLEMA. problema e ca vezi chestia asta desti totul “merge”. Daca se rezolva asta apare una la fel de mica, caci nu sunt absurd, astfel de chestii sunt imposibil de evitat. Sper ca intelegi, si imi cer scuze pentru replica de adineauri.

  7. Hm.. cred ca sunt de acord cu Mihai mai mult.
    Ce s-a intamplat cu partea cand nu actionezi ca un las si ii spui “Stii, am remarcat ca in ultima vreme ma enerveaza aproape tot ce faci. Imi pare rau dar nu te mai iubesc”. Pf..

    Parerea mea e ca dai dovada de lasitate cand nu poti sa ii zici in fata. Sau poate va mergea prea bine si nu era nimic palpitant.. Hmm :-/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *