Nu vreau sa cred ca…

…la facultatea de Automatica si Calculatoare, din cadrul Politehnicii Bucuresti, in anul 3, semestrul al doilea, unui viitor inginer i se spune ca “Procesele de amestecare sunt procese fizice, fara reactii chimice, intre componentele ce se amesteca”. Am o sansa… sunt dintr-o varianta electronica a cursului, si poate proful, pe care nu l-am vazut niciodata, nu a fost in stare sa spuna asa ceva… Imi poate cineva explica careva de ce trebuie sa invat “modelarea proceselor de curgere prin conducte”? Da, stiu… un viitor automatist trebuie sa autamtizeze… sa inteleaga… sa simuleze… sa modeleze… dar pentru 3 oameni care vor folosi asta de ce trebuie sa copieze la examene alti 300?
In discutiile cu colegii/sefii din State cand afla ca lucrez full time si ca mai fac si facultate, si ca “i take 6 classes” toti sunt foarte mirati cum reusesc pentru ca ei au putut face maxim 4-5 cursuri in acelasi timp pe semestru, si asta fara a avea timp de alceva… dar cand esti obligat sa faci 6 cursuri din care 2 te vor ajuta pe viitor “ca inginer” mi se pare o prostie si o pierdere de resurse… atat de timp din partea mea dar si materiale din partea facultati. Asa ca… cu scoala mai putin… mult mai putin…
Probabil ca v-ati prins ca mica mea revolta a pornit de la faptul ca maine am partial si ca azi cu 18 ore inainte de examen incep “sa fac cunostinta” cu materia. Sper ca maine voi reusi sa copiez, indiferent de metoda, si ca voi lua partialul ca sa nu fiu nevoit peste 1 luna sa citesc ca “procesele de transfer termic se desfasoara intre un agent termic incalzitor si un produs ce trebuie incalzit”.

6 thoughts on “Nu vreau sa cred ca…

  1. hm. trebuie sa spun ca nu sunt deloc de acord cu tine. mi se pare ca, din contra, acesta este unul din putinele cursuri carora chiar le vad aplicabilitatea. si aici ma refer strict la domeniul in care urmeaza sa ne specializam, si anume AUTOMATICA, de orice tip si in orice alt domeniu ar fi ea.

    aici intervine, cred eu, alta problema, si anume faptul ca noi nu prea aveam nici cel mai mic habar despre ceea ce vom invata la aceasta facultate in momentul in care am fost admisi. iar pentru asta nu cred ca profesorii sunt de vina. insa, din cate vad eu, lucrurile se apropie din ce in ce mai mult de sfarsit si de obiectivul propus, si anume acela de a invata sa automatizam chestii. idee ce, regret ca trebuie sa recunosc, dar nici pe mine nu ma incanta. as fi vrut sa invat sa fac alte chestii, si poate ca voi invata sa le fac, intr-un fel sau altul, dar in nici un caz nu trebuie sa astept de la facultatea pe care AM ales-o (EU!) sa ma invete ceva ce nu-i intra in atributii.

    probabil ca daca ai fi fost pasionat de chestiile care se fac la facultatea noastra, ai fi fost bucuros ca faci 6 cursuri in acelasi timp pe saptamana si nu doar 4-5, si nici tu n-ai fi avut timp de altceva.

    no offence of any kind intended. 🙂

  2. Pai… Floarea e tineretea mea si “Politehnica” care “blury” restul:D

    Da… de aia erau bune optionalele optionale… sa nu fim nevoiti toti sa fim specialisti in “modelare si simulare” desi nici daca iti trebuie nu iti foloseste:P Daca ma intelegi!

  3. :))
    da.. optionalele ar face diferenta.. :))
    desi. cred ca ms ar fi fost mai dragut daca era optional 😀

  4. Te anuntz ca “Procesele de amestecare sunt procese fizice, fara reactii chimice, intre componentele ce se amesteca” este exact cum a predat si la curs, exact aceste cuvinte iesind din gura profului…Nu zic ca nu e putin cam stupid sa precizezi asa ceva in anul 3 de Automatica, dar e mai bine sa ai profi care mentioneaza si ce e evident, decat aia la care ramai ca la dentist pentru ca nu pricepi in ce limba e cursul….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *