Insemnari

Tara noastra-i tara noastra

Filed under: Uncategorized — Gelu September 21, 2006 @ 03:35

Aseara am fost la “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii“, un film care m-a pastrat in sala pana la sfarsitul genericului. Eram la iesirea din sala si nu vroiam sa ies, de vina fiind si melodia de final care te prinde fara sa vrei.
Doua imagini mi-au ramas adanc impregnate in minte. La inceputul filmului o discutie intre pustiulica si mama lui, care se termina cu: “Pana si Ceausescu a avut dinti de lapte?!?!” Buna intrebarea. Pana si Einstein facea “prostii intelectuale”? Pana si Papa injura?
A doua imagine memorabila (socanta defapt) a fost cea in care Eva se dezbraca cu gesturi mecanice ca sa “faca dragoste” cu Andrei. Avea o fata care nu exprima nimic. Poate doar nepasarea. E cea mai trista scena pe care am vazut-o pana acum desi nu are nimic excesiv de dramatic, nu i se taie nimanui capul pentru Libertate sau nu se scufunda nimeni odata cu vaporul… Stateam inmarmurit cu fata in ecran in timp ce baietii din sala isi dadeau coate la vazul sanilor iar fetele se amuzau pe seama frigiditati tipei.
Cred ca majoritatea celor din sala erau mult prea mici in ’89 ca sa fi fost afectati de comunism.

 E un film care il recomand cu caldura celor care s-au saturat de scenariile Hollywood-iene dar si de filmele romanesti care vor sa spuna prea multe, dar nu numai lor.

4 Comments »

 1. Super film! Doar ca “tineretul” si “occidentul” nu prea cred ca inteleg povestea. Ma mira ca a luat premiu la Cannes. Oricum, bun, desi povestea a fost un pic cam dezlanata.

  Comment by Anonymous — September 22, 2006 @ 05:42

 2. Nu-i adevarat. Excelenta povestea. Si in caz ca nu stiai, intotdeauna castiga ceea ce nu se intelege de catre marea masa. Chestie probata.

  Comment by Anonymous — January 5, 2007 @ 06:41

 3. fain filmu … eu ieri l-am vazt .. l-am gasit din intamplare pe net … ii bun filmu …

  Comment by Anonymous — August 30, 2007 @ 02:40

 4. ESTE FOARTE FAIN SI FOARTE COLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

  Comment by Anonymous — June 17, 2008 @ 13:02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment