Insemnari

Sunt Bucovinean, dar ma tratez!

Filed under: Uncategorized — Gelu February 26, 2006 @ 02:49

            Bucovinean? Am un unchi care a sculptat exteriorul biserici in care se roaga maicutele de la Voronet(la care pot ajuge in 20 de minute cu bicicleta) atunci cand vor sa scape de turistii care se minuneaza din snobism de minunatia albastrului de Voronet(eu sincer nu am vazut nimic special); bunica celei mai bune prietene a fost colega de banca cu Niculai (Labis) si care vorbeste o limba pe care cu greu o inteleg, si nu in ultimul rand de 1 Martie primeam martisoare! Da, si nu era o gluma proasta, toata ziua stateam cu pieptul inainte in asteptarea de martisoare ! Era… nu stiu fetele cum se simt cand primesc martisoare dar la noi era un fel de concurs de popularitate intre baieti si care chiar daca nu il castigam(nici pe departe mai ales in generala) ma facea sa ma simt foarte bine! Acum 6 ani a fost varful meu de glorie: 25 de fete au incercat sa ma intepe… dupa 2 ani fetele noastre ne-au scos in club unde dupa vreo 2 beri, 2 pahare de vin si un pahar de vodka(proasta combinatie) eram pulbere, important insa era ca fetele au facut cinste:P! De 1 Martie puteam merge la scoala fara nici o grija ca nu exista nici o sansa sa fim ascultati si de obicei dupa 2 ore se termina ziua de scoala! Venea insa ziua de 8 martie in care trebuia sa rasplatim fiecare martisor primit cu cel putin o ciocolata si sa le facem cinste fetelor… In clasa a 7-a tin minte ca am iesit pe strada fiecare cu cateva buchete de ghiocei si am impartit la toate domnisorele si doamnele pe care le-am intalnit! A fost chiar placut sa vezi cum retinerea din ochi cand le abordam se transforma in bucurie…
        Anul trecut am incercat sa ma leg de trecut si am refuzat sa impart martisoare si am asteptat doar sa primesc… proasta alegere! “Sunt Bucovinean pana la moarte!” nu a tinut, mai ales cand un bucovinean ca mine a venit si a dat un martisor celei careia am refuzat sa-i dau( Scuze  inca o data Ana!)    si m-a pus intr-o situatie putin penibila, din care am iesit cat de cat pe 8 Martie…
        Acum trebuie sa incep sa ma tratez: sa iau metroul pana la Mitropolie, sa ascult in vagpanele aglomerate cum un Boschetar recita din Labis si mai ales sa dau martisoare! Asa ca,m-am trezit acasa intr-o multime de fete fiind singurul baiat care cumpara martisoare!  
   

4 Comments »

 1. Mie incep sa-mi placa obiceiurile astea bucovinene. Mai scap de o gaura in buget. Si nu inseamna ca imi reneg cumva originile….
  Si recunosc cu umilinta profanului ca nu vad nici eu nimicv interesant la albastrul ala faimos de Voronet. Ne-o lipsi noua marele simt creator pesemne.
  Bine ca ne capitalizam volens-nolens. La dreq cu globalizarea

  Comment by Anonymous — February 26, 2006 @ 12:44

 2. …adica obiceiuri bucurestene. Vb aiurea. A se scuza. Posed circumstante atenuante credibile.

  Comment by Anonymous — February 26, 2006 @ 12:45

 3. Mi-a placut ce ai scris; foarte inspirat mai ales partea de final

  Comment by Anonymous — March 4, 2006 @ 00:29

 4. Foarte frumos gestul ….ma refer la faza cand ati impartit ghiocei….in Constantza nu vezi asa ceva…

  Comment by Anonymous — February 25, 2007 @ 23:38

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment