India – Punctual

M-am intors de aproape doua saptamani. Pana ieri nu am mai publicasem de mult. Am inceput cateva drafturi dar am intrat intr-un blocaj ciudat din care nu prea pot iesi. Totul a pornit de la o tipa pe care am intalnit-o cu o zi inainte sa plec din Delhi. Ma pun in fata tastaturii, cand am timp, si de fiecare data cand incerc sa scriu ceva imi aduc aminte povestea ei si vreau sa o impartasesc cu voi. Vreau sa va transmit sentimentul pe care l-am avut la bere cu ea dar imi dau seama ca e aproape imposibil asa ca nu pot sa tastez. Acum nu va spun nimic despre tipa santajata emotional ci o sa public cateva din insemnarile punctuale pe care le-am facut in cele doua luni. Va rog doar sa nu judecati, sa nu va considerati superiori doar pentru ca v-ati nascut si ati trait intr-un alt context.

Unii indieni au o perspectiva ciudata asupra moralitatii. Este imoral sa te casatoresti in afara castei dar este moral sa-i ucizi pe cei doi indragostiti daca fac asta. Iti doresti pentru fiul cel mare sa se casatoreasca cu o fata respectata de societate dar iti vinzi fata cea mica pentru cateva mii de rupee. 

Nu au nici cea mai mica problema sa treaca pe rosu sau sa vanda alcool minorilor dar nu pot sa treaca cu 100 de metrii de “granita orasului” pentru ca nu au autorizatie decat pentru Noida, nu si pentru Delhi, sau impun restrictiile legate de vanzarea de alcool pana la ultimul minut.

Diminetile si in weekend poti vedea o multime de lume jucand cricket, alergand sau exersandu-si loviturile de golf pe stadionul local. 

Prima oara cand am fost in CP am vazut niste travestiti cersind. Mi s-a parut putin ciudat dar cine sunt eu sa judec. Am aflat apoi ca sunt de fapt eunuci. Desi nu mai sunt hareme de pazit se pare ca inca se mai practica rapirea de copii si castrarea lor pentru a transmite “obiceiul”. Se pare ca sunt foarte eficienti cand vine vorba de cersit pentru ca cei acostati incearca sa scape cat mai repede de ei din jena fata de situatie.

Agentiile matrimoniale au un foarte mare succes. E cea mai usoara metoda de a evita o “casatorie aranjata” atunci cand iti dedici prea mult timp carierei si oricum posibilitatile de-a gasi o tipa in modul “clasic occidental” sunt destul de restranse.

Ca sa-l citez pe un coleg in timpul unei conversatii la bere: “Pentru voi ordinea e Sex, Dragoste, Casatorie. Aici e Casatorie, Sex, Dragoste”. Macar unele lucruri raman constante: Sex before Love. Acelasi coleg ma privea cu invidie cand ii povesteam de “viata amoroasa” in Romania. Inca nu stiu daca exemplul meu personal e edificator dar mi-ar fi fost greu sa vorbesc in general. De asemenea ii era greu sa inteleaga cum te poti satura de relatii pasagere si de sex fara obligatii. Eu nu intelegeam de ce ai prefera asa ceva in defavoarea unei relatii “serioase”. Nu e atat de usor sa stii ca ai un numar nelimitat de optiuni si ca nimic nu e practic imposibil de obtinut. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *