Eu intr-un vis

Aseara am avut un vis ciudat. Nu stiu daca s-a datorat faptului ca aseara a fost una din putinele seri in care am stat pur si simplu acasa, faptului ca m-am culcat inainte de miezul noptii, ca am dormit singur pe canapeaua trasa sau pur si simplu pentru ca alcolemia din sange mi-ar fi permis in state sa ma urc la volan. Conteaza doar ca am avut un vis ciudat. De obicei nu reusesc sa tin minte ceea ce visez mai mult de 10 minute dupa ce ma trezesc, asta daca nu e nimeni care sa-mi auda povestea. Toata lumea din timpul noptii dispare pur si simplu doar pentru ca nu e nimeni acolo care sa o auda. De data asta nu a fost asa. Nu era nimeni in dreapta sau in staga mea dar visul era impregnat pe retina si pe toate sinapsele mele.

Ma visasem pe mine. Cred ca m-am visat. Mi-e imposibil sa cred ca m-am intalnit in realitate cu Gelu de acum 8 ani. Mi-e imposibil deasemnea sa-mi dau seama uneori ce e vis si ce e realitate. Ma trezesc deseori prin mijlocul noptii si ma vad cum ma ridic din pat si merg la frigider, iau o sticla de apa si beau sa-mi alung setea. Stau in pat sub plapuma si sunt convins ca eu sunt cel care deschide usa frigiderului si da pe gat lichidul care-mi stinge setea. Aceiasi senzatie am avut-o si aseara in timp ce ma priveam in ochi in toiul noptii. Mint! Nu era noapte, nici macar iarna. Era o dupa amiaza de primavara tarzie si eram amadoi la masa unei terase cu Timisoreana la 13500.

– Si, te simti bine in pielea ta?

– Nu au trecut inca zece ani de atunci, de cand am scos cea mai inteligenta replica din viata noasta!

– Nu Noi! Eu! Tu te-ai nascut mult mai tarziu. E ca si cum te-ai lauda ca ai invins armata otomana doar pentru ca stra-stra-strabunicul tau a luptat sub Stefan. El are dreptul sa te intrebe daca ai ajuns mosier atata timp cat el si-a dorit ca unul din urmasii lui sa devina mosier peste pamanturile pe care s-a nascut, dar tu nu ai nici un drept sa te lauzi cu bataliile la a caror victorie a contribuit. Deci, te simti bine in pielea ta?

– Da, cred ca da!

– Stii, a te simti bine in pielea ta nu inseamna sa nu ai de ce sa te plangi. Nici macar sa porti un tricou pe care sa scrie ca pielea ta se simte bine in jurul tau. E mai mult de-atat. Nu ma intreba exact ce inseamna ca nici pe tata nu l-ai intreba cum sa semnezi o aplicatie pe care sa o distribui fara sa folosesti Market Place.

Nu am stiut ce sa-i raspund. Eram obisnuit cu visele mele in care eram eroul care salva printese, in care eram omul care avea raspuns la orice intrebare, cu acel Gelu care stie mereu ce vrea sa spuna. Acum imi era imposibil sa raspund. Ma simteam bine in pielea mea? Era mai complicat decat un simplu Da sau un simplu Nu. Lucrurile se complicau si mai mult pentru ca nu eram pur si simplu in fata unui prieten de bere. In fata mea ma aflam eu de acum 8 ani. Incercam sa-mi dau seama cum as fi putut sa-i explic ca lucrurile nu sunt mai niciodata albe sau negre, ca adunand zeci de momente as putea spune ca “Da, ma simt bine in pielea mea!” dar nu imi venea nici un moment in minte in care doar adunand ceea ce ma inconjura in momentul respectiv sa fiu in stare sa spun asta.

– E complicat. Da, ma simt bine in pielea mea, dar pe bucati. Ieri s-a simtit pielea de pe degete extrem de bine, acum cateva zile cea de pe picioare era in extaz, azi tot pieptul meu se scalda in fericire pura. Pe bucati. Nu stiu cum sa-ti explic…

– Vrei sa spui ca e ca si cum te-ai spala dimineata pe picioare, la pranz pe maini si seara pe restul corpului fara ca in aceste etape restul corpului sa fi atins vreo picatura de apa. A doua zi daca te intreaba cineva daca te-ai spalat ieri stii ca poti sa raspunzi da, dar eziti pentru ca stii ca nu a existat nici un moment in care tot corpul sa-ti fie atins de apa in acelasi timp.

– Da, ceva de genul asta…

As fi vrut sa-i explic altfel dar nu cred ca ar fi inteles. As fi vrut sa-i spun ca e precum sexul. De cele mai multe ori te bucuri de fiecare partida, te bucuri pentru ca nu ai de ce sa te plangi, insa unele etape iti plac la nebunie. Dar nu impreuna. Separat. E o tipa cu care sexul efectiv, penetrarea, e de-a dreptul genial, o alta tipa alaturi de care faci toate actele mecanice doar ca sa ajungi la imbratisarea de la final, o tipa alaturi de care nu vrei sa se termine preludiul si mangaierile dinainte, o tipa pe care o iubesti doar in momentul unei felatii. E insa imposibil sa gasesti o tipa altaturi de care sa te bucuri de toate cele de mai sus cu aceiasi intensitate ridicata. As fi vrut sa-i pot spune toate astea dar stiam ca pe vremea aceea inca evitam sa ma gandesc la tipele pe care le iubeam ca la cineva care sa-mi indeplineasca si fanteziile sexuale (intre noi fie vorba, ele se rezumau la sarutat, mangaiat sanii si patruns incet in ele in timp ce le sarutam gatul).

– Deci nu, nu te simti bine in pielea ta! In pielea mea! Nu uita ca nu trebuie sa te gandesti doar la tine, nu e doar pielea ta in joc. E si a mea, si a pustiului care mazgalea scrisori de dragoste la 5 ani si a copilului care incerca sa se faca observat de catre Monica. Nu e doar pielea ta!

– Dar tu, tu te simti bine in pielea ta? Dupa cum bine ai accentuat, e doar a ta, eu nu am nici o legatura cu ea!

In momentul acela mi-a sunat alarma. 8:15. Trebuia sa ajung la birou, sa uit de vise si alte baloane de sapun.

Intrebarea ramane: ma simt bine in pielea mea? Mai am doi ani sa ajung acolo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *