In scris sau pe ecran

Lucrurile sunt simple in carti, pe bloguri, pe micile sau marile ecrane. Oricat de complicate ar fi. Povestea e acolo. Si e simpla. Nu conteaza ca vorbim de Nopti Albe sau de Tanar si Nelinistit. Nu exista lucruri ascunde. Ii avem doar pe cei doi si pe tipul care a fost plecat timp de un an. Stim de el. E complicat dar stim toata povestea. Despre Tanar si Nelinistit nu stiu prea multe dar sunt convins ca in cele cateva mii de episoade s-au intamplat destul de multe lucruri, destul de multe schimbari de situatie, o mie de drumuri intortochiate si carari blocate.

Sa luam de exemplu o poveste simpla. El se urca in autobuz. Ea se pune pe bancheta de langa. El isi da seama ca ar vrea sa stea langa ea. Nu doar pana la statia urmatoare. Poate mai mult. Ea se gandeste la acelasi lucru. Se muta langa el. Vorbesc despre nimicuri. Persuasiv si el si ea. Fascinati amandoi. Au coborat si au mers in directii opuse. Dupa ceva timp s-au intalnit din nou. Si-au dat seama ca a fost mai mult decat o simpla coincidenta. S-au sarutat. A fost mai mult decat atat. S-au luat in brate si si-au dat seama ca nu mai conteaza nimic.

Pe o pagina goala, pe un ecran alb, pe o bucata de film inca neagra asta ar putea parea o poveste frumoasa. Ne putem imagina serile ce vor urma intre cei doi, povestea de dragoste care va continua pana la adanci batraneti.

Cand citim sau ne uitam la un film lucram cu ceea ce ni se da. Imi dai lamai, fac limonada. Imi dai pantofi stramti, fac bataturi. E atat de simplu.

 

Evident ca in spatele fiecarei povesti inscriptionate in piatra sunt o multime de povestioare care au ramas pe langa. De exemplu obsesia lui pentru nou. Faptul ca dupa ce se trezeste ea isi aduce aminte ca ei nu ii place noul.

2 thoughts on “In scris sau pe ecran

  1. oamenii nu stiu ce vor.. simplul fapt ca au posibilitatea de alegere le limiteaza sansele sa ia optiunea buna..
    pentru ca, daca nu stii unde vrei sa ajungi, nu conteaza drumul, nu?!

  2. Si in viata e la fel de simplu .Mintea noastra complica lucrurile. E plictisitor sa sti toata povestea inainte de ase sfarsi.Nu te lamenta pentru trecut ,sa nu faci planuri de viitor, pentru ca totul se petrece in prezent. Limonada o bei azi, batatura te doare azi , dragostea o traiesti, cuceresi,o obtii azi, in fiecare zi, pana la adanci batraneti. Noul devine intotdeauma vechi.
    E bine ca putem face alegeri, e semn ca traim si nu vegetam.Toate obtiunile sunt bune pentru ca intotdeauna se adevereste vorba “orice rau spre bine”.Le catalogam bune sau rele raportandu-ne la ceea au obtinut altii in conditii similare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *