Punctual din Gura Humorului

In 20 de minute vine trenul spre Bucuresti. Pana atunci sa va povestesc cateva lucruri marunte de aici.

Ieri veneam din padure pe o straduta pustie. Nu aveam nici un foc asa ca l-am intrebat pe un barbat putin carunt daca ma poate ajuta. “N-am foc ca nu fumez dar sigur am acasa!” Spunand asta s-a intors din drum si in ciuda faptului ca insistam ca nu e nevoie sa se deranjeze m-a rugat sa-l urmez in curte. Dupa cateva secunde s-a intors din casa cu o cutie de chibrituri pe care mi-a dat-o spunandu-mi sa o pastrez pentru ca poate mai am nevoie.

Azi m-a prins ploaia pe o terasa din lunca. Am asteptat sa se opreasca dar intr-un final am chemat un taxiu. Intre noi fie vorba, cand sunt acasa sunt vinovat de sustinerea evaziunii fiscale si circul fara aparat. (de obicei la sfarsitul cursei soferul iti cere oricum mai putin decat ar fi indicat aparatul pentru tariful de 1.8 lei pe kilometru). La sfarsitul cursei care a strabatut jumatate de oras mi-a cerut 6 lei. I-am dat 10 lei si dupa ce m-a intrebat daca am cumva un leu mi-a dat rest 5 lei spunandu-mi ca e vina lui ca nu are sa-mi dea rest.

Aseara dupa trei halbe de beri pe terasa hotelului de 4 stele ne-a venit nota 10.5 lei. Am lasat 15 lei si ne-a adus 5 lei cerandu-si scuze ca nu are rest si lasam noi tura viitoare.

(prefer sa va povestesc astfel de lucruri marunte decat sa va vorbesc de albastrul care m-a lovit astea 4 zile)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *