Ceva maret

Eram acum cateva saptamani in preajma unor oameni Mari din toate punctele de vedere. Nu ma refer doar la varsta ci mai ales la toate lucrurile care au reusit sa le faca atat pentru ei cat mai ales pentru ceilalti. La un moment dat in timpul unei discutii destul de casual unul dintre ei m-a intrebat: “Tu unde vrei sa ajungi in viata?”

Asta e un mic fragment dintr-un mail pe care l-am primit aseara:

Serios.. inchide sertarul.. E cel mai..sanatos… N-o sa poti face nimic din chestiile marete pe care le-ai putea face daca mintea ti-e atat de departe…

Toate intrebarile si sfaturile astea imi aduc aminte de o intrebare pe care am primit-o intr-a 12-a: “Ce vrei sa faci peste 10 ani?”

Raspunsul?

Dupa 8 ani raspunsul e inca acelasi. Eu nu vreau sa fac nimic maret, nu vreau sa salvez omenirea de la saracie, nici macar pe cativa de la foamete, nu vreau sa stau doi ani in Australia, nu vreau sa vizitez la toamna Vietnamul, nu vreau sa… Eu nu vreau decat sa ma simt bine in pielea mea! Daca pentru a obtine asta va trebui sa merg voluntar 5 ani in Africa sau sa ma mut in Australia atunci asta e, o voi face! Pana una alta simt ca am in jurul meu suficiente mijloace de a obtine asta, nu trebuie decat sa-mi dau seama exact de ce trebuie sa ma folosesc pentru a-mi atinge scopul.

2 thoughts on “Ceva maret

  1. Cea mai realista si mai de bun simt dorinta este asta : sa te simti bine in pielea ta, indiferent de ce iti va oferi sau lua viata, daca tu te simti bine cu tine ai mari sanse ca si altii sa faca acelasi lucru, si mai ales, vei avea incredere in tine.Bine ai punctat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *