Iubiri de 3 zile

Eu sunt o curva de om. Asta e clar. Sunt o curva de om nu pentru ca ma culc cu oricine, oricand, ci pentru ca inevitabil eu iubesc. Sincer. Sincer si punctual.

Astfel se nasc iubiri de moment. Iubiri pe care le uit cel mai probabil dupa alte doua statii de metrou. In cele 5 minute nu ma gandesc la nimic altceva. O sorb din priviri, ii admir degetul mic de la mana dreapta, ii admir inelarul de la mana stanga si imi imaginez cum i-ar sta cu un inel de la mine. Ma inec in privirea ei atintita spre cersetorul de la bara din mijlocul vagonului, ma hranesc cu zambetul care imi intalneste zambetul. Dar ea coboara. Se uita in spate. Eu ma uit la ea prin geamurile metroului oprit la Eroilor. Pana la Unirii o uit.

Astfel se nasc iubiri de 3 zile. In Expirat. Dans, bere, discutii stupide despre seriale, polemici legate de muzica. Eviti o partida de casual sex pentru o conversatie despre Cioran, eviti un sarut cu Ea pentru sansa de a o vedea si a doua zi. Vine si rasaritul. Si apusul. Si ora 7 de iarna. O bomba studenteasca. 4 beri. O strangere de mana si un sarut timid. Curva de om se gandeste deja la omul cu care o sa se trezeasca diminetile si careia o sa-i faca omleta lui traditionala. Doua zile sunte deajuns ca sa-si creeze o imagine completa asupra viitorului alaturi de ea. Urmatoarea zi o asteapta in statia de autobuz  cu o ciocolata, cu un sarut si cu o scrisoare in care ii spune ca a tot asteptat-o. Ea se sperie. Vrea o pauza. De la o iubire, din partea lui, de 3 zile.

Astfel se nasc iubirile de o vara. La masa de biliard. In vama. Un decolteu, un zambet si o palma la metrou. Cateva partide de 98.7% si un delict sentimental. Ardei la cuptor si usi la care nu bati. Australia si mailuri pe care nu le scrii. Iubire de o vara.

Astfel se nasc iubirile de un an. Maieuri fara sutien si sani feciorelnici. Flori refuzate brutal, beri numai bune de scuipat in ele, vaze din care curge apa. Mare si munte, obsesie si dispret, iarba tunsa scurt si pasuni impadurite. Renuntarea la sine, imbratisarea Ei, pariul pe 50% din mita, ciorapul din conserva.

Am auzit pe unii care spuneau ca un an de zile inseamna o viata de om.

Astfel se nasc iubirile de-o viata.

3 thoughts on “Iubiri de 3 zile

  1. …sunt iubiri de o noapte cand vezi totul prin ochii inchisi a iubitului de langa tine, iar dimineata speri doar sa isi aduca aminte macar o fractiune de secunda ca voi ati iubit ceva in ziua de ieri. Ati iubit noaptea ce se anunta a fii intre voi. Dar ati iubit-o ieri, si poate putin peste noapte.;D

  2. E drept…doar asa se nasc iubirile de o viata sau ramai legat sa traiesti mereu doar iubiri de moment, 3 zile, o vara, o iarna, un an, 5 ani. Oricum probabil intotdeauna o sa iti doresti ceva diferit de ce ai acum.

  3. Un an poate insemna o secunda cand iubesti, si alt an o vesnicie cand suferi dupa o iubire ucisa….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *