O seara in San Francisco

Ziua de ieri se anunta a fi o zi banala. Trezit la 7, la 8 fara ceva la birou, o bere cu un coleg si apoi o cutie de Fosters in camera de hotel. Singurul lucru de mentionat poate ar fi fost fapul ca la ora 2 s-a facut 1 Decembrie in Romania asa ca 20 de minute am ascultat melodia asta. Si cam atat.

Pe la 9 am coborat in fata hotelului sa fumez o ultima tigara inainte sa ma culc, eram destul de obosit si putin ametit dupa 3 beri, si mi s-a facut dor de Argentin si de Club A. Imi ziceam ca oameni ca cei intalniti acolo nu pot gasi aici, ca oamenii din US sunt superficiali si reci. In momentul ala a venit un homeless sa-mi ceara niste marunt. I-am zis nu fara nici macar sa ma uit la el. Atunci am realizat ca daca cineva din state venea in Argentin si unul din bautorii de saniuta ar fi venit sa-i ceara o tigara ar fi reactionat la fel. Oare judecam prea repede fara sa cunosc defapt cum sunt oamenii aici? Mi s-a facut pofta sa vorbesc cu oamenii de pe strada. In momentul ala un alt om al strazii trecea pe langa mine ignorandu-ma. L-am oprit eu: “What’s up man?”. “Nothing special. Do you have any change?” Cand am zis ca nu, chiar daca aveam portofelul cu mine tot nu i-as fi dat, a plecat. Dupa alte doua experiente asemantoare am intalnit un tip cu care am vorbit cateva minute. Mi-a aratat CV-ul lui si o scrisoare de intentie pentru un job la care a aplicat acum 5 luni si pentru care mai asteapta un raspuns. In momentul in care mi-a cerut si el niste bani si i-am zis nu a plecat mai departe. Se pare ca e putin mai greu sa vorbesti cu cersetorii daca nu ai ce sa le dai asa ca am urcat in camera sa-mi iau portofelul si am mers in barul in care am fost in fiecare seara pana acum de cand am ajuns in San Francisco.

Pana aseara mergeam la bar singur, ma asezam la bar, imi comandam niste bere californiana si ma uitam in jur. De cateva ori am avut mici discutii cu oamenii de la bar pe care ei le porneau printr-un simplu “How’s it going?” dar niciodata nu am pornit eu o conversatie. Aseara insa vroiam sa-mi dovedesc ca pot socializa si altundeva decat in Romania, ca imi iubesc tara (cat de ciudat suna) dar nu sunt dependent de ea. Am inceput sa vorbesc cu un tip de 30 de ani. Cand m-a intrebat ce parere am despre tipele din America nu am putut sa nu-i zic faptul ca sunt din Romania asa ca ar fi cam greu sa ma impresioneze tipele de aici. In plus majoritatea tipelor faine pe care le-am vazut erau asiatice. Spunandu-i asta am zis ca totusi mai exista si tipe din US super dragute, de exemplu barmanita. Se pare ca totusi tipa era din Ucraina.  Vroiam totusi sa-mi dovedesc ca ma insel si ca exista si americance dragute.

La un moment dat doua tipe care erau aproape sigur de aici au iesit sa fumeze asa ca am fost fortat sa ies dupa ele si sa le intreb ce fac. Erau din US, 30 si 36 de ani, pareau de 24 si 26, si ca orice tipe care se respecta erau blonde. Nu stiu daca de asta mi s-a parut ca erau extrem de superficiale dar… am fost la un pas sa-mi infirm teoria. Nu am facut asta nici dupa ce am dansat cu una dintre ele in mijlocul barului, desi nimeni nu facea asta. Mai aveam o sansa. Intr-un colt intunecat stateau doua tipe.

“Hy I am Gelu” “Jwelu?!” “Yes. Jelu”. Erau dragute dar m-au cucerit la: “We are from Australia”. Pana au inchis barul (1:11 ?!?!?!?!) m-au convins sa renunt la Vietnam sau Africa pentru Australia in Martie deci sa speram ca de ziua mea o sa dorm pe o canapea din Sydney. Multe nu sunt de povestit in rest, important e ca m-am simtit pentru prima oara in San Francisco ca acasa: sa merg singur intr-un bar/club si la sfarsitul noptii sa dau “Add as friend”.

2 thoughts on “O seara in San Francisco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *