Castraveti murati cu fineti

Inainte sa vin in mall ca sa scriu am intrebat o buna prietena despre ce sa scriu (adesea am chef de scris dar fara sa vreau sa transmit ceva in mod special). Ea mi-a zis sa scriu despre mancare asa ca asta o sa fac.


In weekend am mers la IKEA doar ca sa mananc chiftelute suedeze. Mi se pare genial gemul. Aseara mi-am facut un sandwich cu Fineti, salam uscat si castraveti murati. E o combinatie foarte reusita. E geniala senzatia de a trece de la acru la dulce si apoi din nou la acru. Te face  sa apreciezi mai mult si gustul de fineti dar si castravetii murati in otet.

(ca sa inteleg eu peste 1 an ce am vrut sa transmit, hai sa traduc ce am spus mai sus)

Imi plac pustoaicele de 18-20 de ani. Imi place modul in care danseaza, imi place faptul ca se lasa atat de usor conduse pe ring, ca nu incearca sa-si impuna dansul, ca inca nu s-au obisnuit cu un pas sau altul, ca sunt in perioada de experiementat. Imi place privirea lor deschisa, seninatatea din zambet. Imi plac discutiile despre lucruri care nu mai ma intereseaza de mult dar care ma fascineaza din prisma pasiunii lor.

Imi place la nebunie sa merg la Argentin cu tipe de 28-30 de ani venite direct de la birou, imbracate office si care in mod normal ar fi mers in Interbelic. Ma relaxeaza pana si discutiile despre evolutia cursului Ron/Euro atunci cand sunt in preajma lor. E fascinanta siguranta din vocea lor cand vorbesc despre ele, despre trecut sau despre viitor. Privirea din spatele ochelarilor ma face sa-mi dau seama ca exista viata si dupa 25/30/35 de ani. Discutiile despre lucruri la care nu te-ai gandit niciodata dureaza ore si ore fara sa te gandesti vreun moment la faptul ca sansele sa o intalnesti in Vama sunt aproape 0 pentru ca daca merge pe litoralul nostru va opta de fiecare data pentru un hotel de 4 stele din Mamaia.

Imi place Timisoreana bauta in compania tipelor care ma fac sa aberez. Detasarea pe care o au fata de ce se intampla in jurul lor ma face si pe mine sa visez cu ochii deschisi. De cele mai multe ori dupa ce o sarut de ramas bun nu mai imi aduc aminte nimic din ce am vorbit, stiu doar ca imi vine sa zambesc si sa vreau sa-i cumpar flori. Felul in care danseaza in A ma fac si pe mine sa-mi activez modul de dans “gaina decapitata” si sa nu-mi pese cat de penibil pot parea in ochii celorlalti.

Sunt innebunit dupa tipe, dupa cat de diferite sunt si nu cred ca voi renunta prea curand la a ma bucura de toate aproape simultan. Ziua perfecta e cea in care ies la masa cu una, cu una la bere si cu una in club… si apoi sa merg sa dorm la ea.

One thought on “Castraveti murati cu fineti

  1. Mi se pare nedrept ca nu a comentat nimenea pana acum… pentru ca e un post sincer si asta merita laudat. am asa o banuiala ca nu-s putini cei dintre noi care neaga faptul ca sunt atrasi de mai multi oameni simultan numai ca sa nu aiba probleme si sa isi mentina prestigiul… so bravo Gelu pentru exercitiul de sinceritate,

    Ai grija : sa nu racesti si cu intoxicatiile alimentare 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *