Satul parasit

Acum cateva zile mi-am adus aminte de satul meu din Norvegia. Uitasem complet de el. Acum e parasit. Nu mai e nimeni acolo. Case goale. Nici macar un caine. M-am tot gandit ce sa fac cu el, cum sa-i dac pe sateni sa se intoarca la casele lor, la cultura lor de orez, la  fabrica de prajituri de mere care e de atat de mult timp parasita. Nu am mai vazut niciodata in viata mea atat de mult Gol. Sunt stapanul unui sat in care nu bate nici macar vantul.

Poate ca as reusi cumva sa conving o parte din sateni sa se intoarca dar aproape sigur vor pleca din nou pentru ca, intre noi fie vorba, e vorba de un sat invechit. A fost construit haotic, fara pic de sistematizare, fara planuri de urbanism, fara… A fost construit dupa chipul si asemanarea stapanului.

Il voi darama. Voi trimite niste buldozere sa puna totul la pamant, sa stearga totul de pe fata pamantului. O voi lua de la 0. Intrebarea care ramane e: Ce fac cu miile de hectare din Norvegia? Sa incerc sa construiesc ceva sau sa-l las parasit si poate se naste ceva de la sine?

3 thoughts on “Satul parasit

  1. Stii cat costa un teren in ziua de azi (mai ales in Norvegia)?
    Profita de avantajul imobiliar pe care il ai si reamenajeaza.
    Iti poti angajat si un urbanist, cu siguranta iti va da sfaturi bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *