Repulsia pentru Dorel

In unul din posturile anterioare scriam despre un personaj (va trebui sa continui povestirea) pe care l-am intalnit un tren. Atunci mi-am dat seama ca marea clasa a pseudo intelectualilor din care facem parte si noi (eu + 80% din cei care ma citesc) avem o repulsie declarata pentru cei din clasa muncitoare. Sentimentul e cu siguranta reciproc. Ei cu manelele si sticla de doi litri de bere, noi cu “muzica straina” si berea la 0.33 pe care dam de doua ori mai mult decat ei pe 2 litrii. Noi cu pranzul la KFC in mall, ei cu parizer si mustar pe un petec de iarba. Noi cu calculatorul ei cu mistria.

Cati dintre voi stiu cat de greu e sa dai la tarnacop sau sa stai o zi intreaga sa pui gresie si apoi a doua zi sa repeti operatiunea? Cat de exacte credeti ca sunt “planurile” dupa care sap santuri de devenim acuzatori cand un astfel de muncitor lasa un cartier fara curent? E ca si cum ai introduce un showstoper bug in ultima zi inainte de lansare. Se mai intampla. Mie unuia mi-e dor cateodata de munca in echipa la carat butuci imensi in gater.

One thought on “Repulsia pentru Dorel

  1. Eu am exact aceeasi reactie:”se intampla!”, si asta atat fata de un om care introduce un showstoper bug, cat si fata de un om care lasa un cartier intreg fara curent.

    Diferenta poate aparea in ceea ce se intampla dupa aceea: unul (poate) se apuca sa repare ce a stricat si celalalt (poate) se duce acasa sa bea o bere la 2 litri…
    sau nu 🙂

    Ideea e ca oameni care sa nu dea 2 bani pe nimic si care sa nu isi asume responsabilitatea propriilor lor actiuni gasesti in absolut orice domeniu… dar la nivelul “clasei muncitoare” probabil ca sunt mai multi si de aici imaginea generalizata.

    Mai trebuie sa mentionez ca asta este un comportament tipic romanesc… romanii ar trebui sa invete ca fiecare are ce merita, ca pentru momentul prezent undeva in trecut au facut niste alegeri…si ca orice munca e… doar munca si nu te face nici inferior, nici superior altor oameni 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *