Melc gri

Te-ai simtit vreodata ca un melc cu cochilia alba? Cand zic “melc” nu ma gandesc la “animalul” care se misca extrem de incet si nici macar la faptul ca isi poarta casa in spate. Nu te-ai simtit niciodata ca un melc? Nici eu. Prevad ca nu se va intampla asta niciodata dar in dimineata asta in timp ce treceam pe langa facultate nu am putut sa nu ma intreb cum se simte un melc. Un melc cu cochilia gri. Un gri de ala murdar pe care toata lumea il percepe ca pe un alb nespalat sau in cel mai bun caz ca un negru acoperit de un strat semi transparent de vopsea alba. Si totusi, daca el asa s-a nascut, cu cochilia de o culoare incerta, de ce sa se simta ca un melc alb sau unul negru?

Ok, am stabilit (sau nu?!?!) cum nu se simte un melc gri dar oare e deajuns sa eliminam, ca pana la urma cochilia lui e acoperita dintr-o combinatie nedefinita de alb si negreu, ceea ce stim ca nu se aplica? In fata unui drum de 20 de metri care il separa de campul verde va incepe sa alerge spre sursa de clorofila (ca un melc alb) sau va sari in sus si va astepta sa se invarte pamantul pana ajunge in dreptul pajistei si sa cada linistit pe covorul de iarba (ca un melc negru)? Cel mai probabil va sari, se va accidenta la aterizare de asfaltul dur si nu va mai putea alerga niciodata.

Vroiam sa scriu mai mult despre aceasta specie de melci care mi-a stors neuronii in dimineata asta dar stim cu totii ca oamenii din industria Software nu sunt platiti la kilogramul de melci culesi.

P.S. Sper ca si-a dat seama toata lumea ca postul asta, si nu numai, nu e decat o ghicitoare pe care o scriu azi pentru cel ce voi fi peste 10 ani.

One thought on “Melc gri

  1. Pentru cel ce vei fi peste 10 ani:
    – melcii nu se nasc, ei eclozeaza (ies din ou);
    – melcii nu sar;
    – melcii nu au nevoie de clorofila;
    – eu ma simt frecvent ca un melc: maroniu/bej deschis, asa cum sunt ei in realitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *