Violeta duce… galeata la gunoi

Obsedanta melodia asta. De doua zile fredonez in continu: "Maricica  Viorica Violeta duce… … galeata la gunoi!". Atat am prins din toata melodia dar e mai mult decat definitoriu. 🙂 Deci… Viorica  Violeta duce… galeata la gunoi. Inevitabil gandul mi-a zburat la relatiile pasiunile pornite in jurul ghenei de gunoi. Acum ca ma gandesc mai bine nu au fost decat cateva astfel de intalniri romantice in care noi doi ne intalneam "intamplator" la ghena pe care o imparteam (prin "o imparteam" nu ma refer la ceva de genul "coleg de camera" ci pur si simplu ceva de genul "amantii aceleiasi femei"). (Nu stiu de ce am pus ghilimele la intamplator )pentru ca nu-mi aduc aminte acum care era "semnalul de intalnire tinand cont ca nu aveam nici net nici telefon si nu cred ca ne sunam pe fix… nu cred ca asta e important). Tin minte ca amandoi aveam o galeata rosie… nu, carcotasilor, nu era de la PNG data in campanie electorala!!!

O alta vecina de ghena, cu care insa nu ne-am vazut niciodata in locul care ne unea, era o copiluta care statea in blocul din spate la etajul 1. Avea balconul si bucataria pe partea mea ;;). Stiu ca era tanara… acum are si ea probabil vreo 18-19 anisori dar atunci mi se parea indecent de mare diferenta de varsta. Eu cred ca aveam 14-15 ani. Stiu ca tinerii din ziua de azi la varsta asta se lauda cu ce-au mai cucerit pe HI5 dar eu dupa 6 luni in care am admirat-o de la balcon mi-am luat inima in dinti si i-am trimis o corneta pe care am scris… ceva. Oare ce am scris? Cat de patetic ar fi sa-i fi scris o poezie… (promit ca daca intr-o seara dupa 10 beri o sa mai fiu in stare sa dau copy/paste o sa va arat si voua ce scriam eu pe vremea in care credeam ca atunci cand doi oameni se saruta se si iubesc).

De 2 zile incerc sa-mi aduc aminte cum o cheama. Stiu ca si atunci mi-a luat destul de mult (cred totusi ca o cheama Petruta) mai ales ca deja rupsesem legatura cu "copiii de la bloc" si nici ea nu prea socializa cu lumea din frumosul cartier Fortuna. Din pacate memoria imi joaca feste si nu prea stiu cum am ajuns intr-un final sa vorbesc cu ea dar stiu ca ultimele dati cand am vazut-o (acum 2 ani) am salutat-o. Hm… oricum eram fascinat de eleganta cu care intindea haine pe sfoara si gratia cu care statea picior peste picior cand ii venea prietena ei blonda in vizita.

Hm… oare merita efortul de a da 4 clickuri ca sa-i gasesc profilul de HI5 si sa-i vad pozele demne de http://pitzipoanca.org/ ?


One thought on “Violeta duce… galeata la gunoi

  1. Eiii…ce amintiri…cred ca multi/e au amintiri legate de tipa/ul mai mare pe care o/il intalneau la gunoi sau prin imprejurimi 😛 .Eu ma gandesc la pletosul care semana perfect cu Renegatul si care avea o motocicleta traznet si se imbraca in piele 8-> intre timp s-a tuns, dar are niste motoare multttt mai “smechere” 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *