Ciorba de burta si bere

“Vraja Marii”, faleza din Constanta. 11 oameni la o masa. In urma unui incident mai mult sau mai putin ciudat ea se hotaraste sa plece. Odata cu ea si prietenul dar si sora ei, care nu putea pleca insa singura asa ca ii spune lui Ovidiu sa vina cu ea. El se uita la ciorba de burta, se uita la ea, se mai uita o data la ciorba simtind mirosul imbietor de usturoi si decide cu inima: o urmeaza lasand bunatate de ciorba pe masa. Grea decizie! Eu nu stiu daca as fi renuntat la o ciorba de burta pentru o fata!

Marti dimineata. Imbracat ca pentru interviu ma indrept spre servici. Printre oameni care se grabesc spre birou  si un “domn” cu o bancnota de 1 leu in mana: “Mai dati-mi 3000 ca sa-mi iau si eu o bere. Nu va mint ca-mi trebuie pentru paine. Sa beau si eu o bere.” De obicei nu dau oamenilor care cer (mai degraba batranilor care stau tacuti intr-un colt) dar de data asta nu am putut sa nu ii dau si eu un leu. Cred ca a ma primit ceva bani de la un tip care i-a inteles nevoile asa ca probabil ca a strans bani de 2 beri.  A coborat la prima statie fericit exlamand cu un entuziasm greu de descris: “Ma duc sa beau bere!” lasand in tramvai o ceata de oameni care desi au bani de multe baxuri de bere merg la birou sa bea apa de la “Fantana”.

4 thoughts on “Ciorba de burta si bere

  1. gelule, daca gasesti vreodata o mandra mai tentanta ca o ciorba de burta, insist sa mi-o prezinti si mie ;)…
    io, in schimb, n-as renuntza la hands-free pentru un barbat 😉

  2. Este un batran poet pe la Piata Romana care cere bani de vodca cu aceeasi sinceritate. Daca esti darnic incepe sa iti spuna poezii, filosofeaza … etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *