Un strop de politica

Nu-mi place sa vorbesc prea mult despre politica dar, recunosc, am votat cu Basescu, m-am bucurat ca a castigat (am vrut sa ies in piata Universitatii ) si cred ca incearca sa schimbe “sistemul ticalosit”. Faptul ca este atacat din toate partile mi se pare dovada cea mai clara ca este incomod; a dracului de incomod. Stiu ca nu este cel mai diplomat politician dar nici marioneta tuturor. Poate ca perecliteaza imaginea Romaniei in ochii unor tari ca Rusia dar mai bine decat o bunicuta nostalgica care inca isi mai aduce aminte cu nostalgie de comunism. Atacurile aduse de PSD, PRM si chiar PNL mi se par normale dar ce mi se pare trist e reactia “tineretului”, a tinerilor politicieni. Daca “floarea studentimi” merge la “palat” cu o “scrisorica” si un cadou “simbolic” mi-e frica sa-mi imaginez unde vom ajunge peste 10-20 de ani… ca nu va fi nici o schimbare, asa cum si acum Caragiale e atat de contemporan.

Ce e cu interventia asta? Inca sunt putin nervos dupa o discutie ce s-a terminat cu ” e trist ca exista oameni care au pareri similare ca tine. e tragic chiar”. Da… acelasi lucru tind sa il spun si eu despre cei ce se incapateneze sa-l considere pe Iliescu salvatorul democratiei, sau celor care au votat cu Vadim sau celor care o sa-l voteze pe Gigi… dar pana la urma suntem intr-o tara democratica si avem voie sa votam si sa simpatizam pe cine vrem noi.

3 thoughts on “Un strop de politica

  1. Politica 😀 ,e primul blog pe tema asta ,nu?…deci te-au suparat rau 🙂 Da e trist ca tineretul din politica e format in mare parte din oameni de doi bani..dar mai trist e ca sunt oameni care acuza si prefera sa stea departe.La un moment dat va trebui sa sapam dupa o fantana ,sau sa cautam in creierul muntilor un izvor,ca in balta au aparut prea multi mormoloci …deci trist dupa cum ziceai

  2. In Romania, peste 3-5 ani, se va intampla una din doua:
    1. Politica va muri. Punct. Nobody will give a fuck. Participarea la vot va fi cu mult sub o majoritate decenta, nu va mai conta la ce partid esti, totul va fi o apa si un pamant, lumea va fi sictirita, apatica, indiferenta.

    2. O chestie naspa. Adica naspa rau. Extremisti la putere. Dar extremisti din aia rai, din sleahta lui Mussolini si Hitler, Vadim si Becali, dar intr-o varianta moderna. Caz in care o vom lua pe o panta descenta foarte abrupta.

    Sau o combinatie intre 1 si 2. Sau o inferenta de tipul din 1 rezulta 2.

    Parerea mea!

  3. Ce am vrut sa zic cu comentariul de mai sus este ca o democratie constructiva, de tip occidental, si o competitie reala a elitelor nu vor exista multa vreme de acum inainte in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *