$CATALINA_BASE

imi plac lucrurile simple. Cel putin cand vine vorba de calculatoare. Imi place sa dau dublu click pe un “.exe”, Next, Next, I agree, Complete, Next, Finish. Eventual intre doua next-uri sa introduc si serialul, aflat de preferinta in “serial.txt” in folderul de instalare. De cu pot fi toate atat de simple?
Ieri si azi dimineata m-am chinuit cate ore sa fac sa-mi fie recunoscuta comanda “ANT” din dos… am inceput si eu frumos cu manualul. Sarit peste primele randuri, trecut direct la ce trebuie sa copii si unde. Preaty easy. Apoi trebuiau setate variabile-le “ANT_HOME”, “JAVA_HOME” si inca ceva pe acolo. Destul de simplu. La final cand sa testez… “ANT is not recognized as an internal or external command” Nu zau as adauga eu! Verific inca o data daca am setat ce trebuie unde trebuie (nu stiu daca e corect ca PATH sa inceapa cu “.;”  dar asta e alta problema) iar apoi mi-am zis sa citesc din nou manualul. Sarisem initial peste un rand: ” To build and use Ant, you must have a JAXP-compliant XML parser installed and available on your classpath.”
Aha… Google is my friend… asa ca am gasit imediat la ce se referea JAXP si ca are nevoie de JSE 5.0… ok… aflu apoi ca e inclus in JSE 5.0. Kit de 200mb asa ca las pana dimineata. Probabil ca majoritatea dintre voi ati inteles deja ca Java SE 5.0 e acelasi lucru cu jdk1.5.0_06 dar pentru mine nu era. Il aveam instalat… asa ca am revenit la “Enviroment Variables”. Intr-un final am reusit sa-l fac sa mearga. Ura…. Dar acum am probleme cu Eclipse si TomCat…
Cand am inceput sa scriu nu stiam daca trebuie setata  $CATALINA_BASE. Raspunsul e nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *