Bancile noastre de toate zilele…

Cardul meu de la BCR era valabil pana in iulie, asa ca dorind sa scap de un drum de 1000km ca sa mi-l iau pe cel nou am vrut sa-l ridic de la o sucursala de aici. Initial am fost surprins de normalitatea lucrurilor: am completat un formular online in care intrebam ce ar trebui sa fac sa-l primesc si dupa putin timp m-a sunat o doamna foarte politicoasa care mi-a explicat foarte clar ceea ce trebuie sa fac, adica sa merg in luna iulie la orice sucursala si sa solicit sa-mi primesc cardul acolo.
Dorind sa fiu precaut la inceputul lunii am mers la o sucursala minuscula aflata langa Apaca  si dupa ce i-am explicat timp de 5 minute unei… tanti… ce vreau, mi-a zis ca ar trebui sa revin pe 20 pentru ca e posibil ca cei de la mine de acasa sa rataceasca cardul pana ajunge cererea. (mi se parea putin bizar si atunci ca plicul in care se afla cardul sa mearga din Bucuresti la Gura-humorului, pt ca apoi sa fie trimis din nou aici).
Pe 20 am mers din nou la banca. Am stat 30 de minute sa completez cererea respectiva, semi personalizata. Nu mi s-a parut ceva foarte ciudat… aceiasi “tanti” mi-a zis sa revin cam pe 27-28 sa-mi ridic cardul. Asa ca a 3-a oara am mers la banca pe 28. Cu un zambet care se vroia dragut mi-a zis sa revin putin mai tarziu sau daca nu pe 31, ultima zi in care era valabil cardul. Ne fiind foarte convins de ceea ce inseamna “mai tarziu”, am asteptat pana ieri sa ma duc sa-mi ridic noul card. Am stat 30 de minute pentru ca respectiva sa-i returneze nu stiu ce garantie unei doamne, cele 30 de minute petrecandu-le la telefon cu un sef care ii explica unde trebuia sa dea click. Intr-un final ajung si eu sa o intreb de card. “Colega mea e acum la Sector sa ridice cardul, o sa soseasca intr-o ora-doua”. Ok… asa ca am stat degeaba pe fotoliu atata timp tinandu-i companie paznicului care juca tetris pe telefon…
Nu am mers peste 2 ore ci am mers azi, pentru a 5-a oara, in pauza de masa. De data asta m-a recunoscut si mi-a zis cu seninatate in glas ca nu stie ce s-a intamplat cu cardul si ca o sa sune la Gura Humorului sa afle ce si cum… Si inca o data nu inteleg de ce a trebuit sa ajunga pana acolo doar ca sa se intoarca intr-un final… Pana atunci, nu stiu cand, o sa supravietuiesc si fara card…noroc ca mi-am scos aproape toti banii de pe ei pentru ca eram aproape sigur ca se va ajunge la asa ceva.

PS: au mai trecut trei zile si am aflat de la cei de la banca de la mine de acasa ca nu au primit nici o cerere:|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *