Bucuresti, capitala Europei la badaranie

Acum cateva zile am dat peste un articol din Libertatea in care in stilul caracteristic cel mai popular ziar din romania ii ungea pe suflet pe romani: romanii se afla pe locul trei in lume la sex. Cel putin la cat de des o fac pe saptamana, de 4.08 ori. Probabil ca femeile nu trec de 3. Oricum articolul se inscria in seria articolelor senzationale de prima pagina, cu cateva zile inainte era un titlu socant, care punea focarele de gripa aviara pe locul doi : Romanita fara sex timp de 3 luni. Incredibil. De necrezut. De neimaginat.
Azi am ajuns pe un ziar putin mai serios. Un al top. Intr-un articol din Evenimentul Zilei Bucurestiul se afla pe ultimul loc din europa la politetea locuitorilor, pe plan mondial devansandu-i insa pe cei din Bombay, India. Eu unul nu am fost socat sau mirat, cred ca nici voi cei care calatoriti cu Metroul sau Tranvaiul nu sunteti. Grosolania unora e mult prea crasa, iar cei care venim din provincia cea plina de “fraieri” avem tendinta de a prinde si noi din nesimtirea cu care s-a obisnuit Bucuresteanul. Acum cateva luni veneam cu tranvaiul spre scoala si citeam in liniste pe un scaun. La un moment dat o batranica s-a pus in spatele meu. Daca as fi vazut-o i-as fi oferit cu cea mai mare placere scaunul. S-a gasit insa o “doamna” de vreo 30 de ani sa-mi atraga atentia intr-un mod cat se poate de placut: “Nesimtitule asa te-au invatat pe tine acasa. Tineretul din ziua de azi nu mai are nici un obraz, s.a”.  Nu am zis nimic. Mai aveam putin din obrazul de acasa… M-am ridicat si i-am oferit scaunul batranici, oricum sa nu va ganditi ca mahalagioaica de langa s-ar fi clintit de pe scaun. Dupa astfel de intamplari probabil ca majoritatea ar ajunge sa faca ca doua “domnite” din acelasi 11, acum ceva zile insa. Una asculta manele la telefon(nu va imaginati ca avea hand-free) si vorbeau despre… la mijloc intre ele o batrana cu baston…le durea undeva…
Sper totusi ca cei ce vor vedea totpul nu vor asocia comportamentul bucurestenilor cu cel al romanilor caci sunt sigur ca intr-un oras mai mic si lucrurile ar sta altfel. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *